Indoor drone opnames

Binnen vliegen met FPV drones

DE MOOISTE DRONE RONDVLUCHTEN DOOR IEDER BEDRIJF

Het binnen vliegen met kleine race drones biedt sinds enige jaren ongekende mogelijkheden. De techniek is in korte tijd zo hard doorontwikkeld dat deze drones minder dan 250gr wegen en toch met de nieuwste Gopro camera’s kunnen vliegen. De propellers van de drone zijn geheel afgeschermd en zijn zodanig klein dat ook vliegen nabij personen ongevaarlijk is. Natuurlijk zijn deze FPV drones niet alleen binnen te gebruiken maar kunnen er ook buiten opnames gemaakt worden. Voor meer informatie en referenties kun je kijken op onze FPV pagina waar we ook de andere FPV drone modellen, camera opties en portfolio te zien is.

FESTIVALS EN BEDRIJFSFILMS
MET DE INDOOR DRONE OPNAMES

Steeds vaker zie je bedrijfsfilms en aftermovies van een festival waarbij de camera dicht over het publiek vliegt of rakelings langs de bureaus en door de kantine van een bedrijf vliegt. Deze zogenaamde FPV drone opnames worden gemaakt met een kleine drone, ook wel race drone, FPV drone of POV drone genoemd. Met Kiwi Aerial Shots bieden we deze drone opnames al enkele jaren aan en werken wij met professionele en ervaren teams om deze opnames veilig en gecontroleerd uit te voeren. Bekijk onze FPV drone pagina voor ons FPV drone portfolio materiaal of neem contact met ons op om meer te horen over de mogelijkheden en tarieven van deze FPV drone opnames. 

Video afspelen over FPV drone shot festival

Indoor FPV drone opnames op festival door Kiwi Aerial Shots

Piet Klerkx commercial met indoor FPV drone opnames, gevlogen door Kiwi Aerial Shots

Adidas commercial die we hebben gevlogen met Kiwi Aerial Shots

wat voor drone gebruiken wij voor indoor drone OPNAMES:

Dit is een zogenaamde Sub 250 gram drone. Deze kleine race drone is uitgerust met een “naked” GoPro. Dit houd in dat het scherm, de behuizing en alle verder onnodige onderdelen van de GoPro zijn verwijderd en deze dus zo licht mogelijk is gemaakt. Dit maakt de GoPro onherkenbaar maar zo vliegen we wel de best mogelijke camera op deze kleine FPV drones.  De piloot vliegt de drone doormiddel van een FPV bril. Door deze bril heeft de piloot een zichtlijn alsof deze op de drone zit waardoor deze de FPV drone door kleine openingen kan sturen en ook buiten de normale zichtlijn kan vliegen. 

FPV drone met GoPro10

De FPV race drone word bestuurd door een piloot die deze FPV bril op heeft en zodoende vliegt alsof hij in de drone zit. Dit geeft ongeëvenaarde mogelijkheden voor het vliegen door kleine ruimtes waar dat eerder niet mogelijk was. 

INDOOR DRONE OPNAMES, wat komt daar bij kijken?

De voorbereiding is KEY als het gaat om indoor drone opnames, zowel bij een festival als indoor bedrijfsfilm. Ten eerste willen we weten waar de opnames gaan plaatsvinden, wat voor ruimtes we mee te maken krijgen, hoeveel personen er bij de opnames betrokken zijn en het meest belangrijke, wat de exacte wensen voor de indoor opnames zijn. Afhankelijk van de wensen en grote van de filmproductie wordt een specifiek plan gemaakt. Bij festivals waar we indoor FPV opnames maken  is het goed als we van te voren de zaal kunnen inspecteren. Zo kunnen we kijken waar de verlichting hangt,  waar alle kabels en aankleding zich bevinden en of er bewegende onderdelen zijn om zo een compleet beeld te krijgen waar we tijdens de indoor drone opnames rekening mee moeten houden. Dit alles om zo de mooiste beelden te kunnen maken maar ook in het kader van veiligheid. Dit is ook de reden dat we minimaal met een team van twee werken. Dit is een piloot die de vluchten maakt en alle technische aspecten rondom de drone wbt de camera en accu’s voor zich neemt en iemand die de productie oppakt. Deze laatste zorgt dat alles gereed staat voor de opnames en bij indoor festival opnames ook fungeert als spotter. Dit houdt in dat deze tijdens de FPV drone vlucht rondkijkt naar externe risico’s die buiten het zicht van de piloot vallen maar wel belangrijk zijn voor de piloot om te weten. De piloot kan namelijk alleen het beeld vanuit de drone zien en is dus ‘blind’ in zijn directe omgeving. Middels handsfree headsets staat het drone team met elkaar in contact en kunnen zodoende risico’s worden gemeld en indien nodig que’s worden gegeven aan de betrokken figuranten/ werknemers van de opnames. Dit laatste is vooral vaak van toepassing bij de indoor bedrijfsfilms met een race drone. 

Kiwi Aerial Shots FPV drone team

Bij deze indoor drone opnames voor een bedrijfsfilm komen we ook het liefst voor de opnamedag langs om de gehele productie door te nemen en onverwachte problemen voor de opnames te tackelen. Wij hebben met onze ervaring net even een beter idee wat er in beeld komt, of bepaalde zaken nog opgeruimd moeten worden. Ook voor een planning van de dag is het goed om van te voren exact te weten wanneer we op welke plek in het bedrijf gaan filmen zodat alles en iedereen klaar staat op het moment dat we met de FPV drone de opnames maken. Wanneer de werknemers betrokken zijn bij de opnames zal er van te voren ook een veiligheids- en instructiebriefing plaatsvinden. Zeker bij de grotere bedrijven waar werkzaamheden van het personeel goed in beeld moeten komen is het van belang dat alle timings en acties van de betrokken werknemers goed worden geregisseerd en iedereen weet wat te doen.  Voor shoots met veel figuratie en complexe timings word er vooraf een heel script gemaakt om zodoende alles soepel te laten verlopen. 

DOOR VUURWERK VLIEGEN MET EEN FPV RACE DRONE

De kleine FPV drones zijn ook uitermate geschikt voor het vliegen door vuurwerk. Uiteraard niet iets dat indoor gebeurt maar op festivals wel vaak van toepassing is. Wij van Kiwi Aerial Shots hebben alle papieren om ook deze opnames gecertificeerd te mogen uitvoeren. Zo hebben wij de papieren om overal in Nederland onze drones te vliegen, ook nabij Amsterdam, Rotterdam of bij andere civiele of militaire luchthavens + de papieren om ook na zonsondergang drone opnames uit te voeren, iets dat niet iedereen mag in Nederland. 

FPV drone vuurwerk

is het veilig EN MAG HET WEL?

Wat betreft de regelgeving is het bij indoor drone opnames vrij simpel, indoor is er geen regelgeving voor drone opnames. Alle regelgeving die er voor FPV drones is heeft betrekking op de luchtvaart en geld enkel voor buiten opnames. Ook hiervoor hebben wij alle papieren aangezien wij volledig SPECIFIC gecertificeerd zijn maar binnen is dus sowieso alles mogelijk. Uiteraard is veiligheid nog steeds key ondanks dat er gen regels zijn. Daarom werken wij bij deze opnames enkel met de beste en meest ervaren FPV drone piloten en vliegen wij ten alle tijden met wat je noemt duckted FPV drones. Dit zijn drones waarbij de propellers afgeschermd zijn middels ringen om de propellers en het risico op verwondingen bij een botsing tot een minimum beperkt. Verder zijn de indoor drones slechts 250 gram wat de impact van een botsing ook minimaal maakt. Ook beperken we het risico door van te voren een recce, locatie bezoek, uit te voren zodat de piloot weet welke obstakels er in de ruimte bevinden en welke vluchtlijnen veilig uitgevoerd kunnen worden door de FPV drone. 

NEEM CONTACT OP VOOR INDOOR drone opnames!

Heb je nog vragen over het maken van een drone tour binnen jouw bedrijf, of wil je de meest spectaculaire drone opnames van jouw festival laten maken? Neem dan direct contact met ons op via ons contactformulier op onze drone contactpagina. We denken graag met je mee om tot het beste eindresultaat te komen!