ERVAREN CINEFLEX OPERATOR

PROFESSIONELE BEELDEN MET CINEFLEX OF GIMBALL OPSTELLING

HELIKOPTER OPNAMES

Cineflex/ Shotover Operator of Custom camera rigs

Bij Kiwi Aerial Shots verzorgen we ook luchtopnames doormiddel van een helikopter. Samen met onze ervaren cineflex operators hebben wij de beschikking over verschillende helikopters. Naast de Cineflex kunnen wij ook met andere camera technieken werken die wellicht beter bij de productie of het budget passen. Wij maken heli shots voor commercials, corporate video’s en vastgoed projecten. Dit kunnen off-shore locaties zijn of compleet geënsceneerde shots voor een full feature film boven Amsterdam. Wij kunnen een helikopter productie van A tot Z oppakken en hebben veel ervaring met het schakelen met een producent, regisseur en DoP. Wat betreft onze inzetbaarheid en locaties hebben we inmiddels al op veel plekken ter wereld gewerkt. Van afgelegen ‘off shore’ plekken in Fiji tot locaties in en rond Amsterdam en Rotterdam. Neem contact met ons op als er vragen zijn want wij denken graag mee over de beste mogelijkheden.

"HELI OPNAMES BOVEN STEDEN EN OFFSHORE ZEE GEBIED"

CINEFLEX OPNAMES

Met het cineflex systeem werken wij met de RED Dragon camera. Hiermee hebben we de meeste camera vrijheid voor bv opnames van sport events, commercials, vastgoed en of Air-2-Air shots!

GIMBAL SETUP

Met onze Gimbal opstelling kunnen wij een high-end camera setup in onze Ronin 2 opstellen en zijwaarts uit de deur filmen zoals we deden op deze McDonalds TVC shoot.

MULTI CAMERA ARRAY

Bij Kiwi bouwen we ook zelf Custom camera rigs voor onder de Helikopter. Zo hebben we eerder een helikopter RIG gebouwd voor 3 RED MONSTRO's. Dit gaf 310 graden beeld in 22K resolutie. Dit beeld wordt gebruikt bij een in een attractiepark in Nederland.

Cineflex operator OF GIMBAL

VOOR IEDERE FILMPRODUCTIE EN BUDGET EEN OPLOSSING

Voor het maken van luchtopnames vanuit de helikopter bieden we verschillende camera setups aan. Welke optie het beste werkt is afhankelijk van het benodigde shot, de locatie en de ruimte in het budget. Één van de goedkopere opties is de handheld of gimbal setup waarbij we filmen vanuit de deur. Deze opties heeft als beperking dat we enkel zijwaartse luchtopnames kunnen maken en ivm met de prop wash van de rotorbladen niet te ver uit de deur naar beneden kunnen filmen. Dit is anders bij het Cineflex systeem. Hiermee kan onze Cineflex operator ook op hoge snelheid voorwaartse en ’top down’ shots maken en in alle gewenste richtingen filmen.

WANNEER ZET JE EEN HELIKOPTER IN?

ZOOMLENS | MEER HOOGTE | BOVEN ZEE | GROTERE AFSTANDEN

Een veel gestelde vraag is waarom helikopters nog ingezet worden nu er drones zijn. Dit is simpelweg het geval omdat een helikopter hoger mag vliegen, op veel meer afgelegen locaties kan komen, een zoomlens van 300mm kan inzetten en veel langere vluchtlijnen kan afleggen en dus ook een veel groter gebied kan bestrijken. Denk bijvoorbeeld aan het filmen van een trein voor de NS. Met een helikopter kan je deze langs een lang traject volgen waar je met een drone na 1km toch wel moet opgeven. Ook het filmen van windmolenpark of container schip op zee gaat vele malen makkelijker met de helikopter. Of denk een establishing shot van een grote stad waarbij de hele stad in beeld moet komen, dan wil je hoog vliegen. Een drone mag in Nederland maar 120 meter de hoogte in en met een helikopter kan je vele malen hoger. Het type shot is dus bepalend of de inzet van een helikopter interessant is. Neem gerust contact op als hier vragen over zijn, wij hebben de ervaring en denken graag mee.

Offshore helicopter shoot
Video afspelen over Offshore helicopter shoot
Defquon1 helikopter shoot
Video afspelen over Defquon1 helikopter shoot
Helikopter cineflex portfolio
Video afspelen
helikopter opname portfolio
Video afspelen
Helikopter opnames Discovery channel
Video afspelen over Helikopter opnames Discovery channel
Mysteryland 2022 End show
Video afspelen over Mysteryland 2022 End show

MULTI CAMERA ARRAY

22K resolutie in 310 GRADEN BEELdhoek

Ook voor de meest onmogelijk helikopter opnames kan je ons contacten. In onze werkplaats in Amsterdam Noord bouwen we dagelijks aan custom onderdelen en camera rigs voor de meest uiteenlopende shoots. Zo hebben we in 2019 een unieke helikopter rig gebouwd. Hierin gingen 3 RED MONSTRO’s die tezamen 22K beeld resolutie leverde in een beeldhoek van 310-graden! Laat het weten als ook jij een unieke uitdaging voor ons hebt. We denken graag mee hoe de grenzen van luchtopnames kunnen verleggen!

FILMEN BOVEN Schiphol
Helikopter luchtopnames met een 30-300mm zoomlens geeft de mogelijkheid dicht op onderwerpen te filmen die normaal niet bereikbaar zijn.
Commercials & Films
In de afgelopen 13 jaar hebben wij heel veel ervaring opgedaan met diverse producties. Van speelfilms tot commercials.
Helikopter fotografie
Ook fotografie bieden wij aan vanuit de helikopter met professionele fotografen uit ons netwerk. Bij sommige filmvluchten kunnen we ook beide services in dezelfde vlucht aanbieden om kosten te besparen.
Offshore helikopter opnames
Ook boven zee kunnen wij helikopter opnames verzorgen met Cineflex of een gimbal systeem.
MULTI CAM ARRAY
Voor een project in 2019 hebben we deze RED MONSTRO camera rig gebouwd waarmee we extreem hoge resolutie beelden in 310-graden laagvliegend over Nederland hebben gemaakt.
Op 20 meter door Rotterdam
Voor deze productie moesten we speciale laagvlieg ontheffingen regelen waarmee we laag boven Rotterdam, Amsterdam en de Oosterschelde mochten vliegen.
WERELDWIJD INZETBAAR
Met Kiwi gaan we de hele wereld over en kunnen we overal Helikopter shots maken met onze eigen self-build Kiwiflex camera systeem. Neem contact op voor meer info
Vorige slide
Volgende slide
Volg ons op Instagram: