DRONE OPNAMES
LATEN MAKEN

GECERTIFICEERD EN 12 JAAR SET ERVARING

HIGH-END drone OPNAMES

VOOR COMMERCIALS, FILMS, SERIES, CORPORATE VIDEO'S EN MEER

Bij Kiwi leveren wij drone opnames voor alle soorten producties. Wij werken met de grotere heavy-lift drones voor een ARRI Alexa of RED camera setup en met de zeer breed inzetbare DJI inspire 3 drone met Zenmuse X9 camera. Onze drone teams hebben meer dan 12 jaar ervaring en ons drone bedrijf is volledig professioneel verzekerd en Europees gecertificeerd. Laat het ons weten als je vragen hebt over professionele drone opnames voor jouw video- of filmproductie en neem direct contact met ons op!

HEAVY-LIFTER

Voor de grote video producties waar de luchtopnames met dezelfde camera als de rest van de productie gevlogen moet worden werken wij met onze Condor drone. Deze vliegt camera setups tot 13,5 KG. Bijvoorbeeld met onze eigen ARRI Alexa Mini of een ARRI 35 met Prime anamorphic lenzen.
ARRI / RED PAGINA

DJI INSPIRE 3

Bij Kiwi hebben we twee Inspire 3 drones en twee X9 camera's. Zo hebben wij dus altijd een backup set mee. Ook hebben we een draadloze monitor bij deze drone voor de klant of regisseur en bieden wij alle lens opties aan van 18mm tot 50mm.
CONTACT PAGINA

FPV DRONES

Wij vliegen met verschillende FPV drones afgestemd op jouw video productie. Zo hebben we de kleine Cinewhoop en parrot drones met GoPro 12 en meer high-end FPV setups met een naked Black Magic Pocket camera of Freefly Ember voor 4K in 800 FPS!
FPV pagina

ONZE drones en camera'S

EIGEN ARRI ALEXA OF DJI X9 | FPV OF HEAVY-LIFTER | ALTIJD EEN BACKUP

Bij Kiwi Aerial Shots hebben we een werkplaats vol drones en cameras voor alle soorten luchtopname producties. De drones waarmee wij opnames maken zijn volledig gekeurd en gecertificeerd. Wij vliegen de kleine FPV drones voor oa indoor drone producties en voor de zwaardere camera payloads werken we met onze zelfontwikkelde Condor quadcopter. Dit is een zelfde drone als De freefly Alta X maar dan custom gebouwd om aan onze cinematografische wensen te voldoen. Ook onze DJI Matrice600 PRO drone is een veelgebruikte drone voor camera bodies als een Lumix Panasonic, ARRI Alexa Mini en Sony. 

Met de grotere heavy-lift drones kunnen we camera setups tot 13,5kg vliegen. Samen met onze DJI Ronin 2 of  Gremsy H16 gimbal kunnen we zo luchtopnames maken met onze eigen ARRI Alexa Mini/ ARRI 35 of één van de RED camera’s. De drone die we het meest inzetten bij onze drone producties is de nieuwe DJI Inspire 3.

DJI Inspire 3 drone opname bedrijf

DE NIEUWE DJI INSPIRE 3

8K RAW FULL FRAME | 120FPS | 14 STOPS | RTK FUNCTIE

Sinds januari 2023 hebben wij bij Kiwi twee nieuwe DJI Inspire 3 drones met Zenmuse X9 Air camera. Met de X9 camera met 35mm Full Frame sensor schiet deze camera beelden in 8K resolutie met 75fps en kan zelfs opschakelen naar 120fps in 4K resolutie. Verder is de locatie nauwkeurigheid van deze drone vele malen beter dan de DJI Inspire 2 en kunnen we doormiddel van RTK (Real-Time Kinematic) plaatsbepaling exacte vluchtlijnen herhalen voor conceptuele shoots of dag/nacht transities in “één shot”. 

Een andere grote verbetering van de DJI Inspire 3 drone wat betreft de X9 camera is de Dual Native ISO en 14+ stops Dynamic Range. Ben je geinteresseerd in opnames met deze DJI X9 camera en onze professionele drone teams? Neem dan direct contact met ons op via onderstaande rode knop en we vertellen je over de mogelijkheden

ALS 'STAND ALLONE' TEAM OF ALS ONDERDEEL VAN EEN GROTERE PRODUCTIE

Commercials

Commercials voor Volkswagen, Toyota, ING, Albert Heijn, NS en Vattenval staan allemaal op ons portfolio
PORTFOLIO PAGINA

BEDRIJFSVIDEOS

Indoor drone opnames met FPV, enkel drone opnames van een pand of een complete bedrijfsvideo opleveren.
Bedrijfsfilm pagina

FILMS & DOCU'S

Voor films & documentaires vliegen wij veelal onze eigen ARRI Alexa mini of een RED camera
ARRI / RED services

SPORT EVENTS

Kiwi heeft veel ervaring in het vastleggen van sport en is zeer ervaren in watersporten als kite- en golfsurfen.
portfolio

TV SERIES

Wij hebben mee mogen werken aan series van Netflix, Discovery Channel, de BBC, VPRO en Europe from above van National Geographic.

VIDEO CLIPS

We hebben al voor voor vele artiesten drone opnames mogen maken waaronder Armin van Buren, Bizzey en de videoclip van Willem met Houten pak.
Drone portfolio

Livestream

Wij kunnen livestream luchtopnames verzorgen voor televisie of online platform
Livestream services

SINGLE PILOT VS DUAL OPERATING

DRONE OPNAME TEAMS VAN ÉÉN, TWEE OF ZELFS DRIE PROFESSIONALS

Als beginnende drone piloot begin je vaak alleen en stuur je zowel de drone als de camera die eronder hangt. Dit is in veel gevallen ook prima als er veel ruimte rondom het onderwerp is dat gefilmd moet worden. Bij de professionele film sets zie je vaak dat er gebruik wordt gemaakt van twee operators. Een gecertificeerde drone piloot samen met een ervaren camera operator. Het voordeel hiervan is dat de piloot zich volledig kan concentreren op de vluchtlijn van de drone en zo dichter langs bomen, gebouwen of andere objecten kan vliegen. Tegelijkertijd kan de camera operator zich concentreren op het maken van het perfecte kader voor het drone shot. Iets dat bij en snelle auto commercial of actie sport zeer belangrijk is. 

Bij Kiwi werken wij zo goed als altijd op deze dual manier omdat wij geloven dat dit altijd de beste shots oplevert en ook het meest veilig is. Bij het vliegen van onze heavy-lifft drones werken we soms ook nog met een derde camera operator. Deze is dan vaak verantwoordelijk voor de start/stop, een zoom en of de focus. Dit is van toepassing wanneer er extra lens motoren op de camera setup is aangebracht en we bijvoorbeeld ook heel dicht op ons onderwerp moeten vliegen. 

12 JAAR DRONE portfolio

Uiteindelijk gaat het niet om de drone en alle apparatuur maar om de beelden die gemaakt worden. In de afgelopen twaalf jaar hebben we bij Kiwi een ontzettend mooi portfolio opgebouwd door met vele productiehuizen en opdrachtgevers te mogen werken. Hieronder zijn enkele voorbeelden te zien waarbij Kiwi Aerial Shots de luchtopnames heeft verzorgd. Voor meer referenties van onze drone opnames kun je terecht op onze portfolio pagina of neem contact met ons op om meer specifiek materiaal te ontvangen.

Drone opnames portfolio
Video afspelen over Drone opnames portfolio
ARRI Alexa Portfolio opnames
Video afspelen over ARRI Alexa Portfolio opnames
Drone portfolio Europe from above
Video afspelen
Europees gecertificeerd
Kiwi Aerial Shots is een SPECIFIC gecertificeerd luchtopname bedrijf en wij werken enkel met compleet gecertificeerde drones en de hoogst mogelijke opgeleide drone piloten.
About Kiwi
Inspire 3 met Zenmuse X9
De DJI Inspire 3 is een zeer veelzijdige drone die super goed inzetbaar is voor diverse producties. Samen met de Zenmuse X9 kan deze drone 8K resolutie luchtopnames opleveren in 75fps.
Apparatuur
HIGH-END Camera setups en payload
Onze Ronin 2 en Gremsy H16 gimbal zijn uitgerust met een D-tap aansluiting. Zodoende kunnen we tot wel 3 lensmotoren vliegen.
Apparatuur pagina
Internationaal inzetbaar
Kiwi Aerial Shots wordt overal ter wereld ingezet van Fiji tot top van de Mont Blanc. Wij hebben de papieren, het netwerk en de kennis om ook in het buitenland gecertificeerde drone opnames te maken.
Neem contact op
Livestream drone opnames
Drones zijn steeds vaker onderdeel van een livestream productie. Wij hebben ervaring met live televisie voor de NOS of kleine bedrijfs events die live online te volgen zijn.
Livestream Drone opnames
ZEER ERVAREN Drone teams
Bij kiwi werken wij enkel met Europees gecertificeerde piloten en ervaren camera operators. Wij hebben meerdere in-house drone teams en zijn daardoor vrijwel altijd inzetbaar!
About Kiwi
Offshore en maritiem
Het maken van drone opnames boven water is een vak apart die veel ervaring en expertise met zich meebrengt. Kiwi heeft inmiddels jaren ervaring in het filmen op offshore locaties en grootse jachten, extreme watersporten en de mooiste natuur van Nederland tot Fiji.
Maritieme drone opnames
Heavy-lift Condor Drone
Deze zelfgebouwde drone geeft ons de mogelijkheid om met bijna iedere camera setup drone opnames te maken. Onze Condor heeft dan ook een maximale 'take off weight' van maarliefst 25KG en een top-mount voor een uniek perspectief.
Apparatuur
12 jaar luchtopname ervaring
Bij Kiwi werken we inmiddels al 12 jaar met drones. Onze drone teams brengen dus een grote dosis set ervaring mee en weten wat de regisseur of DoP van ons verwacht.
About Kiwi
Previous slide
Next slide

EUROPEES Gecertificeerd

NACHTOPNAMES | AMSTERDAM- ROTTERDAM | HAVENGEBIED

Kiwi Aerial shots is een volledig Europees gecertificeerd drone opname bedrijf. Deze professionele bedrijfs certificering van EASA en IL&T houdt simpel gezegd in dat wij op locaties mogen vliegen waar de meeste andere bedrijven geen drone opnames mogen maken. Denk aan steden als Amsterdam en Rotterdam met gecontroleerd luchtruim van de luchthavens (vliegen in CTR gebieden), Industriegebieden en havens als de Maasvlakte van Rotterdam maar ook offshore locaties en ’s nachts drone opnames uitvoeren of het vliegen nabij gebouwen, wegen en acteurs behoort tot onze mogelijkheden.

Naast onze ‘Specific‘ drone bedrijfscertificering werken wij enkel met volledig gecertificeerde drone piloten en drones en zijn wij uiteraard ook geheel verzekerd bij Flight-Deck. Een specialist in het verzekeren voor drone bedrijven en specifieke producties. Zelfs last-minute kunnen wij nog een camera setup extra bijverzekeren mocht de payload boven de ton in waarde uitkomen. 

TOEGANG TOT GECONTROLEERD Luchtruim
Voor sommige delen van het luchtruim is voorafgaand aan de drone opnames goedkeuring van IL&T en de luchtverkeersleiding nodig. Bij Kiwi hebben we hier veel ervaring mee en krijgen vrijwel altijd de benodigde ontheffingen.
Drone opnames in Amsterdam & Rotterdam
Grote steden als Amsterdam , Rotterdam, Eindhoven en Maastricht bevinden zich in het luchtruim van nabij gelegen militaire of civiele luchthavens. Met Kiwi kunnen wij dmv een RT operator die in contact staat met de luchtverkeersleiding toestemming krijgen om drone opnames te maken.
WIJ MOGEN VLIEGEN IN HAVEN- EN INDUSTRIEGEBIED
Ook in haven- en industriegebieden mogen wij onze drones vliegen voor filmopnames. Dit is onderdeel van onze SPECIFIC licentie. Op locaties als de Maasvlakte werken wij samen met POR, de Douane, HCC en de locale politie.
Previous slide
Next slide

WERKWIJZE DRONE PRODUCTIE

locatie, LUCHTRUIM, CAMERA KEUZE en WORKFLOW OP SET

Als wij een drone opdracht binnenkrijgen bespreken we als eerste wat de exacte wensen van de drone opnames zijn. Wat is de exacte locatie, wat is het onderwerp en nog belangrijker, wat is het doel van het drone shot. Dit eerste gesprek is vooral ook belangrijk om afwegingen te maken wat betreft de vlucht-mogelijkheden en veiligheid op locatie, iets waar wij veel ervaring in hebben en graag bij meedenken. Voor een goede inschatting van de drone productie en het opstellen van een vluchtplan en risico-analyse is het belangrijk om te weten met welke camera setup we de opnames gaan maken? Dit bepaald namelijk welke drone we zullen inzetten. Afhankelijk van dit alles bepalen we of er een recce uitgevoerd moet worden (locatie bezoek) of dat we wel voldoende weten om de veiligheid risico’s in te schatten. 

Als al het bovenstaande duidelijk is gaan wij afhankelijk van de locatie en dus het type luchtruim waarin we vliegen een eventuele ontheffingen aanvragen bij IL&TDit is alleen nodig als we nabij een luchthaven of militaire basis drone opnames gaan maken. Wij moeten de vlucht dan aanmelden bij LVNL. Meer specifieke informatie over het Nederlandse luchtruim en alle regels kan je lezen op de blog pagina Nederlandse drone regelgeving en CTR gebieden Nederland. De meest eenvoudig manier om meer informatie te krijgen is om direct contact met ons op te nemen. We vertellen je dan direct wat we voor jou drone productie kunnen betekenen.

Volg ons op Instagram: