DRONE SHOTS VOOR JOUW VIDEO PRODUCTIE

GECERTIFICEERD EN 13 JAAR SET ERVARING

PROFESSIONELE DRONE OPNAMES LATEN MAKEN

COMMERCIALS | FILMS | BEDRIJFSFILMS | STREAMING SERIES EN MEER

Al 13 jaar maken wij wereldwijd drone opnames voor videoproducties. Van TV commercials tot bedrijfsvideo en van sport event tot speelfilm. Wij werken altijd met professionele apparatuur en ervaren drone teams. Compleet op elkaar ingespeeld met de mooiste drone opnames als doel. Wij vliegen de wendbare FPV drones, de breed Inzetbare DJI inspire 3 en onze heavy-lift drones voor het vliegen met een ARRI of RED camera. Kiwi Aerial Shots is een volledig verzekerd en Europees gecertificeerd drone bedrijf uit Amsterdam. Laat het ons weten als we je kunnen helpen met professionele drone opnames, bijvoorbeeld via onze contactpagina

HEAVY-LIFTER

Voor de grotere video producties werken wij met onze Condor drone. Deze vliegt camera setups tot 13,5 KG. Bijvoorbeeld voor onze eigen ARRI Alexa Mini of een ARRI 35 met Prime anamorphic lenzen.
ARRI / RED PAGINA

DJI INSPIRE 3

Met twee Inspire 3 drones, twee X9 camera's en alle lens opties kunnen wij iedere drone productie aan. Wij komen met 4 headsets, een grote 21" monitor op onze magliner of als dat handiger is een 7" draadloze monitor.

FPV DRONES

Wij vliegen de kleine cinewhoop FPV drones met GoPro 12 tot meer high-end setups met een Black Magic of Freefly Ember. Van commercial tot sport event, festivak of indoor drone tour.
FPV pagina

"SPEELFILMS, COMMERCIALS, SPORT EVENT OF CORPORATE VIDEO"

Commercials

In binnen en buitenland draaien wij TVC producties voor partijen als Volkswagen, Toyota, State of Art, Albert Heijn, NS, Vattenval en meer!
PORTFOLIO PAGINA

FILMS & SERIES

Voor streaming series en (internationale) speelfilms vliegen wij veelal onze eigen Alexa mini of Inspire 3. Zo ook voor de opnames van Citadel van Amazon prime of SLEEPERS van Videoland.
ARRI / RED services

BEDRIJFSVIDEOS

Een Indoor drone tour met een kleine FPV drone door het kantoor tot offshore drone opnames van een containerschip.
Bedrijfsfilm pagina

VIDEO CLIPS

Wij hebben gevlogen voor clips van artiesten als Martin Garix, Armin van Buren, Bizzey Phuture Noize en de videoclip van Willem van het nummer Houten pak.
Drone portfolio

SPORT

Wij zijn de specialist op het gebied van drone opnames voor sport events. FPV drone shots voor snelle auto races of extreme watersport.
FPV DRONE SHOTS

INDOOR DRONE TOURS

Met onze FPV drones en ervaren piloten kunnen we de mooiste indoor drone tour videos maken van een kantoor, bedrijfsruimte of museum.
Indoor DRONE VIDEO

ONZE drones en camera'S

EIGEN ALEXA MINI | ZENMUSE X9 | FPV OF HEAVY-LIFTER | ALTIJD EEN BACKUP

Bij Kiwi Aerial Shots hebben we een werkplaats vol drones en cameras voor alle soorten luchtopname producties. De drones waarmee wij opnames maken zijn volledig gekeurd en gecertificeerd. Wij vliegen de kleine FPV drones voor oa indoor drone producties en voor de zwaardere camera payloads werken we met onze zelfontwikkelde Condor quadcopter. Dit is een zelfde drone als De freefly Alta X maar dan custom gebouwd om aan onze cinematografische wensen te voldoen. Ook onze DJI Matrice600 PRO drone is een veelgebruikte drone voor camera bodies als een Lumix Panasonic, ARRI Alexa Mini en Sony. 

Met de grotere heavy-lift drones kunnen we camera setups tot 13,5kg vliegen. Samen met onze DJI Ronin 2 of  Gremsy H16 gimbal kunnen we zo luchtopnames maken met onze eigen ARRI Alexa Mini/ ARRI 35 of één van de RED camera’s. De drone die we het meest inzetten bij onze drone producties is de DJI Inspire 3. Lees hieronder meer over deze drone of kijk eens op onze apparatuur pagina voor een volledig overzicht van al onze drones en randapparatuur. 

"VOOR IEDER PRODUCTIE DE BESTE DRONE TEAMS"

MEER MOGELIJKHEDEN MET MEER SPECIALISTEN ÉÉN TEAM

DJI INSPIRE 3

8K RAW FULL FRAME | 120FPS | 14 STOPS | RTK | VINTAGE 85MM

Sinds januari 2023 hebben wij bij Kiwi twee nieuwe DJI Inspire 3 drones met Zenmuse X9 Air camera. Met de X9 camera met 35mm Full Frame sensor schiet deze camera beelden in 8K resolutie met 75fps en kan zelfs opschakelen naar 120fps in 4K resolutie. Verder is de locatie nauwkeurigheid van deze drone vele malen beter dan de DJI Inspire 2 en kunnen we doormiddel van RTK (Real-Time Kinematic) plaatsbepaling exacte vluchtlijnen herhalen voor conceptuele shoots of dag/nacht transities in “één shot”. 

Een andere grote verbetering van de DJI Inspire 3 drone wat betreft de X9 camera is de Dual Native ISO wat het mogelijk maakt om haarscherpe opnames in de nacht te maken ism de 14+ stops Dynamic Range. De standaard lenzen op de Inspire 3 zijn de 18, 24, 35 en 50mm lenzen. Bij Kiwi was de wens om dit uit te breiden en zo hebben we onze eigen lens adaptors gemaakt. Wij hebben nu de mogelijkheid om ook vintage lenzen op de Inspire 3 te vliegen wat een compleet ander plaatje oplevert plus dat wij nu ook een 85mm lens voor deze camera hebben. 

SINGLE PILOT VS DUAL OPERATING

MEER MOGELIJKHEDEN MET MEER SPECIALISTEN ÉÉN TEAM

Als beginnende drone piloot begin je vaak alleen en stuur je zowel de drone als de camera die eronder hangt. Bij de professionele film sets zie je vaak dat er gebruik wordt gemaakt van twee operators. Een gecertificeerde drone piloot samen met een ervaren camera operator. Het voordeel hiervan is dat de piloot zich volledig kan concentreren op de vluchtlijn van de drone en zo dichter langs bomen, gebouwen, acteurs of objecten kan vliegen. Tegelijkertijd kan de camera operator zich focussen op het maken van het perfecte kader voor het drone shot. Iets dat bij en snelle auto commercial of actie sport vele malen beter gaat met ene drone team van twee.

Bij Kiwi werken wij zo goed als altijd op deze ‘dual’ manier. Dit omdat wij geloven dat dit altijd de beste shots oplevert en ook het meest veilig is. Bij het vliegen van onze heavy-lifft drones werken we soms ook nog met een derde camera operator. Deze is dan vaak verantwoordelijk voor de start/stop, een zoom en of de focus. Dit is van toepassing wanneer er extra lens motoren op de camera setup is aangebracht en we bijvoorbeeld ook heel dicht op ons onderwerp moeten vliegen. 

13 JAAR DRONE portfolio

Uiteindelijk gaat het niet om de drone en alle apparatuur maar om de beelden die gemaakt worden. In de afgelopen twaalf jaar hebben we bij Kiwi een ontzettend mooi portfolio opgebouwd door met vele productiehuizen en opdrachtgevers te mogen werken. Hieronder zijn enkele voorbeelden te zien waarbij Kiwi Aerial Shots de luchtopnames heeft verzorgd. Voor meer referenties van onze drone opnames kun je terecht op onze portfolio pagina of neem contact met ons op om meer specifiek materiaal te ontvangen.

Drone opnames portfolio
Video afspelen over Drone opnames portfolio
ARRI Alexa Portfolio opnames
Video afspelen over ARRI Alexa Portfolio opnames
Drone portfolio Europe from above
Video afspelen

"VERZEKERD EN EUROPEES GECERTIFICEERD DRONE BEDRIJF"

VOLLEDIG Gecertificeerd

NACHTOPNAMES | AMSTERDAM- ROTTERDAM | HAVENGEBIED

Kiwi Aerial shots is een volledig Europees gecertificeerd drone opname bedrijf. Deze professionele bedrijfs certificering van EASA en IL&T houdt simpel gezegd in dat wij op locaties mogen vliegen waar de meeste andere bedrijven geen drone opnames mogen maken. Denk aan steden als Amsterdam en Rotterdam met gecontroleerd luchtruim van de luchthavens (vliegen in CTR gebieden), Industriegebieden en havens als de Maasvlakte van Rotterdam maar ook offshore locaties en ’s nachts drone opnames uitvoeren of het vliegen nabij gebouwen, wegen en acteurs behoort tot onze mogelijkheden.

Naast onze ‘Specific‘ drone bedrijfscertificering werken wij enkel met volledig gecertificeerde drone piloten en drones en zijn wij uiteraard ook geheel verzekerd bij Flight-Deck. Een specialist in het verzekeren voor drone bedrijven en specifieke producties. Zelfs last-minute kunnen wij nog een camera setup extra bijverzekeren mocht de payload boven de ton in waarde uitkomen. 

Europees gecertificeerd
Kiwi Aerial Shots is een SPECIFIC gecertificeerd luchtopname bedrijf en wij werken enkel met compleet gecertificeerde drones en de hoogst mogelijke opgeleide drone piloten.
About Kiwi
Inspire 3 met Zenmuse X9
De DJI Inspire 3 is een zeer veelzijdige drone die super goed inzetbaar is voor diverse producties. Samen met de Zenmuse X9 kan deze drone 8K resolutie luchtopnames opleveren in 75fps.
Apparatuur
HIGH-END Camera setups en payload
Onze Ronin 2 en Gremsy H16 gimbal zijn uitgerust met een D-tap aansluiting. Zodoende kunnen we tot wel 3 lensmotoren vliegen.
Apparatuur pagina
Toegang tot gecontroleerd luchtruim
Wij hebben de ontheffingen om luchtopnames op locaties als Amsterdam en Rotterdam te maken. Ook militair luchtruim, de Noordzee en andere locaties die voor andere partijen gesloten blijven zijn voor ons geen probleem.
DRONE SHOTS AMSTERDAM
we love outdoor drone producties
Kiwi Aerial Shots wordt overal ter wereld ingezet van Fiji tot top van de Mont Blanc. Wij hebben de papieren, het netwerk en de kennis om ook in het buitenland gecertificeerde drone opnames te maken.
Neem contact op
GECERTIFICEERD VOOR HAVEN EN INDUSTRIE
Ook in haven- en industriegebieden mogen wij onze drones vliegen voor filmopnames. Dit is onderdeel van onze SPECIFIC licentie. Op locaties als de Maasvlakte werken wij samen met POR, de Douane, HCC en de locale politie.
MARITEIM DRONE PAGINA
Livestream drone opnames
Drones zijn steeds vaker onderdeel van een livestream productie. Wij hebben ervaring met live televisie voor de NOS of kleine bedrijfs events die live online te volgen zijn.
Livestream Drone opnames
ZEER ERVAREN Drone teams
Bij kiwi werken wij enkel met Europees gecertificeerde piloten en ervaren camera operators. Wij hebben meerdere in-house drone teams en zijn daardoor vrijwel altijd inzetbaar!
About Kiwi
Offshore en maritiem
Het maken van drone opnames boven water is een vak apart die veel ervaring en expertise met zich meebrengt. Kiwi heeft inmiddels jaren ervaring in het filmen op offshore locaties en grootse jachten, extreme watersporten en de mooiste natuur van Nederland tot Fiji.
Maritieme drone opnames
LEGAAL NACHTVLUCHTEN MAKEN
Kiwi Aerial Shots is in het bezit van een nachtvlucht ontheffing waardoor wij ten alle tijden ook 's nachts drone vluchten mogen uitvoeren. Iets dat voor de meeste drone operators verboden is in Nederland.
Nachtelijke drone opnames
Vorige slide
Volgende slide

WERKWIJZE DRONE PRODUCTIE

locatie, LUCHTRUIM, CAMERA KEUZE en WORKFLOW OP SET

Wanneer wij een drone opdracht binnenkrijgen bespreken we eerst wat de exacte wensen van de drone opnames zijn. Wat is de drone locatie, het onderwerp van de shots en nog belangrijker, wat is het doel en gevoel van het drone shot. Dit eerste gesprek is vooral belangrijk om afwegingen te maken wat betreft de vlucht-mogelijkheden en veiligheid op locatie, iets waar wij veel ervaring in hebben en graag bij meedenken. Voor een goede inschatting van de drone productie en het opstellen van een vluchtplan is het belangrijk om te weten met welke camera setup we de opnames gaan maken? Dit bepaald namelijk welke drone we zullen inzetten. Afhankelijk van dit alles bepalen we of er een recce uitgevoerd moet worden (locatie bezoek) of dat we wel voldoende weten om de veiligheid risico’s in te schatten. 

Als al het bovenstaande duidelijk is gaan wij afhankelijk ven het type luchtruim waar we vliegen een eventuele ontheffingen aanvragen bij IL&TDit is alleen nodig als we nabij een luchthaven gaan vliegen. Dit kan zijn bij drone opnames in Amsterdam, in Rotterdam, de Maasvlakte of als we nabij een militaire luchthaven vliegen. Wij moeten de vlucht dan aanmelden bij LVNL. Meer specifieke informatie over het Nederlandse luchtruim en alle regels kan je lezen op de blog pagina Nederlandse drone regelgeving en CTR gebieden Nederland. De meest eenvoudig manier om meer informatie te krijgen is om direct contact met ons op te nemen. We vertellen je dan direct wat we voor jou drone productie kunnen betekenen.

Volg ons op Instagram: