Kiwi Aerial Shots

360 GRADEN VR DRONE OPNAMES

360-GRADEN LUCHTOPNAMES IN 8K

360-graden drone opnames

The ultimate 8K resolution 360 drone VR experience

Opzoek naar een specialist in 360-graden drone video’s of foto’s vanuit de lucht? Bij Kiwi Aerial Shots beschikken we over de nieuwste VR camera’s waarmee we professionele 360-graden beelden van onder onze gecertificeerde drones of de helikopter kunnen maken.  

360 graden VR drone opnames

360 camera's

Camera’s voor 360 opnames:

– Insta 360 Pro 2

– GoPro Fusion 360

– Obsidian R

matrice600 en insta360Pro2

360 drones

Drones voor 360 opnames:

> Inspire 2

> X8 heavy lifter

> DJI Matrice 600

Amsterdam aerial 360 animation

Post-productie

Onze 360-graden service:

> Stichten en stabiliseren

> Logo’s en animaties

> Sky replacement

360-graden Drone technieken

Een 360 graden camera filmt met meerdere camera’s tegelijk de gehele omgeving. Door deze 360-graden camera’s onder onze drones te hangen is het mogelijk de gebruiker een virtual reality ervaring te bieden vanuit een vliegend perspectief. Voor het maken van 360-graden beelden met een drone is een speciale rigging nodig waarmee de camera onder de drone wordt bevestigd. Deze 360-rig hebben wij zelf ontwikkeld en zorgt voor voldoende afstand tussen de drone en de VR camera. Zodoende kan de drone dmv Sky-replacement eenvoudiger uit het beeld gehaald worden. Het nadeel van de laag hangende camera is dat de drone niet kan landen en moet worden opgevangen. Hier hebben wij een systeem op gemaakt waarmee we de camera intrekken waarna de drone een reguliere landing kan maken. Wel zo veilig!

8K DRONE OPNAMES IN 360 GRADEN

professionele 360 graden VR camera's

De camera’s die wij voor onze VR opnames gebruiken zijn de nieuwste professionele camera’s. Deze 360-graden camera’s hebben 2 tot 6 lenzen waarvan de individuele opnames worden samengevoegd (gestitched) met speciale software. Afhankelijk van de camera waarmee wordt gewerkt vind dit stichting proces plaats in de camera of zullen de beelden handmatig gestitched moeten worden.

360 Insta pro 2 VR

Insta 360 Pro 2

– 8K 360 graden opnames
– h264/h265/prores Codec/ 
– 1.5 kg
– FlowState stabilization
– Live monitoring

Kandao Obsidian S

Obsidian R

– 7.6K 360 opnames
– h264 Codec
– 1.1 kg
– 60 min accutijd
– Interne gyro voor stabilisatie
GoPro fusion

GoPro Fusion

– 5.2K 360 opnames
– h264 Codec
– 200 g
– 60 min accutijd
– Interne gyro voor stabilisatie

360 VR post-productie

Naast de opnames bieden we bij Kiwi ook een post-productie service aan. Zo kunnen wij complete 360-graden video’s opleveren incl. audio, logo’s en animaties. De post-productie van 360-graden footage is specialistisch werk en doordat er met 8K materiaal gewerkt moet worden vergt dit enorm veel rekenkracht van de computer.

Video afspelen

Opzet van een 360 graden VR video vanonder onze drone (GoPro Fusion)

360-graden VAN onder de helikopter

Ook van onder de helikopter bieden we met Kiwi 360-graden luchtopnames aan. De helikopter biedt de mogelijkheid om hoger en sneller te vliegen dan onze drones en we kunnen op plekken in het luchtruim komen waar we met drones geen toestemming voor kunnen krijgen. Voorbeelden van zulke locaties zijn het centrum van Amsterdam, Rotterdam maar ook nabij vliegvelden zoals Schiphol. Het maken van 360-graden opnames van onder de helikopter is een unieke service die we met Kiwi exclusief  in Nederland of elders in Europa of de wereld kunnen aanbieden! 

STB-copter cockpit
360 VR heli shoot Insta Pro 2

VR-luchtopnames in 22K

Bij Kiwi zoeken we altijd naar de grenzen van de mogelijkheden. Hierdoor krijgen we de meest veelzijdige aanvragen waaruit ook onze 22K RED Monstro camera rig is voortgekomen.  De Rig kan ingezet worden om 310-graden luchtopnames te maken.Deze rig hebben we compleet custom gebouwd en is inmiddels voor meerdere vluchten ingezet. lees meer over dit unieke project op onze Custom Build pagina

VR BRIL vs sociale media

De 360-graden beelden die wij maken kunnen op een VR bril als de Oculus afgespeeld worden, maar ook gebruikt worden op sociale media kanalen als Facebook. Bij de virtual reality bril kan de gebruiker daadwerkelijk om zich heen kijken en zich zo in een echte VR omgeving bevinden. Bij de toepassing op sociale media kan de kijker doormiddel van zijn muis (PC) of door te scrollen met de vinger (mobiel) de kijkrichting bepalen. De toepassingen zijn eindeloos en maken van de kijker een actieve gebruiker ipv een passieve observeerder.

Sluit Menu