FPV DRONE OPNAMES

Professionele FPV DRONES MET GOPRO, black magic of CUSTOM SETUP

CINAMATIC FPV DRONES

Next level close range cinematography

Opzoek naar een FPV drone team? Bij Kiwi Aerial Shots werken wij met enkele van de beste FPV drone piloten van Europa, Thomas de Koster en Vladdie de Koning. Samen met hen kunnen we professionele outdoor en indoor FPV drone opnames voor je opzetten. FPV drones zoals de Cinewhoop en kleine race drones hebben de mogelijkheid om ontzettend dicht op hun onderwerp te vliegen en de meest snelle vluchtbewegingen te maken. Zo maken we unieke beelden die op geen enkele andere manier zijn vast te leggen. Neem contact met ons op om meer te weten over deze unieke ‘close range’ FPV drone opnames!

GOPRO 12

Onze kleinste FPV drones dragen een onherkenbare 'Naked' GoPro 12. Dit maakt ze zo mogelijk en zijn hierdoor dus ook veilig voor indoor drone tours of het vliegen boven mensen op festivals.

BMPC4K

Wanneer het plaatsje van de camera net wat beter moet zijn dan die van de GoPro kiezen wij voor de Black Magic pocket camera, compleet gestript om hem zo licht mogelijk te maken op de drone.

FREEFLY EMBER

Ook de grotere camera bodies kunnen we tegenwoordig vliegen op een FPV drone. Dit zijn dus ook niet meer de kleine FPV drones die je wellicht kent maar behoorlijke drones. Met de Freefly Ember filmen we 4K in 800fps wat ongekende beelden oplevert.

COMMERCIAL TOT BEDRIJFSFILM

INDOOR & OUTDOOR | BINNEN & BUITENLAND

Bij Kiwi hebben we jaren ervaring met de luchtopnames voor commercials. De laatste jaren doen we dit ook steeds vaker met onze FPV drones. Zo hebben we aan diverse auto reclames mogen meewerken zoals onderstaande CUPRA shoot maar ook voor Volkswagen en Mitsubishi. De FPV drones geven de mogelijk vlak langs de auto’s vliegen en kunnen bij de juiste omstandigheden ook door de auto heen. 

Ook steeds meer bedrijven en festival producties maken gebruik van FPV drones voor hun bedrijfsfilm of after movie. Binnen kunnen we met de FPV drones eenvoudig langs alle kantoor ruimtes vliegen voor een indoor rondleiding en in festivaltenten mogen wij vlak over het publiek vliegen en kunnen we met grote snelheden de energie van het festival laten voelen. In het verleden filmden wij veel festivals met onze Inspire drone of helikopter setups, nu dus ook met onze FPV drone teams! Neem contact op om meer te horen over onze indoor festival mogelijkheden of bekijk eens onze indoor FPV drone pagina.

FPV motor donut
Video afspelen over FPV motor donut
FPV drone portfolio Sportzot
Video afspelen
FPV drone team car commercial
Video afspelen over FPV drone team car commercial
Adidas FPV drone portfolio
Video afspelen
Video afspelen
FPV drone shots portfolio
Video afspelen over FPV drone shots portfolio
FPV portfolio fireworks
Video afspelen over FPV portfolio fireworks
Video afspelen
FPV drone portfolio
Video afspelen

FPV DRONE WORKFLOW

PLANNING | RECCE | TEAMS | DRONE & CAMERA KEUZE

Bij het opzetten van een FPV drone productie komt wellicht meer tijd kijken dan veel producties denken. Allereerst moet er bekeken worden waar de opnames gaan plaatsvinden en met welke camera setup er gevlogen gaat worden. Deze laatste bepaald namelijk ook het type FPV drone en daarmee ook de mogelijkheden van de piloot wat betreft vluchtlijnen maar ook veiligheid. Bij Kiwi hebben we 12 jaar drone ervaring met zowel grote film producties als kleine bedrijfsfilm shoots. Ook dit bepaald veel in de voorbereiding en wat wij aan apparatuur mee moeten nemen. 

Naast de FPV drone piloot staat ten alle tijden ook een spotter. Dit is een waarnemen naast de FPV piloot die het luchtruim en alles wat om de piloot heen in de gaten houdt. De piloot heeft immers een FPV Goggle op en dus niet bezig met zijn nabije omgeving. Ook is een recce vaak aan te raden. Dit om de omgeving van de shoot locatie te bekijken en gevaren en privacy issues in te schatten maar ook om te zien wat er nog voorbereid en geregeld moet worden om de opnames op de draaidag zelf tot een succes te maken. 

BE IN THE MIDDLE OF THE ACTION!

GOPRO 12 TOT FREEFLY EMBER

INDOOR EN OUTDOOR FPV DRONE OPNAMES

Tot voorheen was de keuze aan camera’s op een FPV drone vrij beperkt. Dit vanwege het kleine draagvermogen van de FPV drones. Tegenwoordig is dit compleet anders. De action camera’s als die van GoPro worden steeds beter en ook de FPV drone techniek wordt inmiddels ook op grotere modellen toegepast waardoor ook grotere camera setups en zelfs gimbal setups bovenop de FPV drones gevlogen kunnen worden.

De meest bekende FPV shots worden vaak met een kleine indoor Cinewhoop drone gevlogen met GoPro zonder omhulsing. Dit is wat we noemen een Naked GoPro. Dit staat voor een GoPro waar alle onderdelen vanaf zijn gehaald om zo alleen het brein, de sensor en de lens over te houden en zo dus het laagst mogelijke gewicht te hoeven vliegen. De beelden van deze GoPro stabiliseren we achteraf met speciale software en zo maken we 4K resolutie beelden in 50 frames per seconde. Dit geeft ons de mogelijkheid om zowel versnelde speed-ramps als slowmotion beelden te gebruiken in de video. 

FPV drone opnames laten maken

Voor de grotere video producties is het vaak belangrijk dat ook de camera en lens van hoge kwaliteit zijn en het plaatje meer aansluit bij de rest van de filmproductie. Tegenwoordig kunnen de FPV drones ook in grotere uitvoering gebouwd worden en zo kunnen wij ook FPV drone opnames met de Black Magic camera en een Freefly EMBER aanbieden. Het gewicht van deze zwaardere FPV drones geeft wel wat limitaties aan de bewegingssnelheid van de drone maar geeft nog steeds ongekende mogelijkheden en zijn in een veel hogere (sensor) kwaliteit dan die van een GoPro. Daarbij kan de Ember camera opnames maken tot wel 800fps!

FPV APPARATUUR EN techniek

CUSTOM FPV DRONES VOOR JOUW FPV DRONE PRODUCTIE

FPV staat voor First Person View. Deze drone techniek heet zo doordat de piloot met een FPV goggle vliegt waarmee de piloot een live feed van een tweede camera die op de drone zit binnenkrijgt. Hierdoor vliegt de piloot vanuit het perspectief van de drone waardoor deze heel precies de vluchtlijn kan bepalen en door de kleinste openingen kan vliegen. Voor de regisseur is er een kleine monitor waarmee live mee gekeken kan worden met de FPV piloot. Zo kan deze net als met reguliere (drone) opnames meekijken en de piloot aansturen om de gewenste shots te realiseren. 

De drones die we gebruiken voor onze FPV drone opnames zijn allemaal zelfbouw drones. Zo kunnen we altijd de beste setup samenstellen voor specifieke shoots en camera setups. 

Volg ons op Instagram: