FPV DRONE SHOTS

FPV DRONE TEAMS VOOR PROFESSIONELE FPV OPNAMES

CINAMATIC FPV DRONE OPNAMES

PROFESSIONELE FPV DRONE SHOTS VOOR JOUW VIDEOPRODUCTIE

Opzoek naar een profesioneel FPV drone team? Bij Kiwi Aerial Shots werken wij met de beste FPV piloten als Jelmer Poelsma en Vladdie de Koning. Samen met hen kunnen we professionele outdoor en indoor FPV drone opnames voor je maken. Wij vliegen FPV drones zoals grote Cinelifters met een X7 camera, Komodo of Freefly Ember VS de kleine Cinewhoop FPV drones die ontzettend dicht op hun onderwerp kunnen vliegen en de meest snelle vluchtbewegingen maken. Met onze FPV drone teams maken we unieke beelden die op geen enkele andere manier zijn vast te leggen. Neem contact met ons op om meer te weten over onze ‘close range’ FPV drone opnames!

"FPV VOOR COMMERCIALS, BEDRIJFSFILMS, SPORT-EVENT OF speelFILM"

GOPRO 12

Onze kleinste FPV drones dragen een ('Naked') GoPro 12. Dit maakt het mogelijk hoge resolutie beelden te maken met een zeer lichte drone waarmee we boven mensen en door de kleinste ruimtes kunnen vliegen.

BMPC4K

Wanneer het plaatje van de camera net wat beter moet zijn dan een GoPro kiezen wij voor de Black Magic pocket camera. Compleet gestript om hem zo licht mogelijk te maken op de FPV drone.

CINELIFTER

Ook de grotere camera bodies kunnen we tegenwoordig vliegen op een FPV drone. Dit zijn dus ook niet meer de kleine FPV drones die je wellicht kent maar behoorlijke drones. Met de Freefly Ember filmen we 4K in 800fps wat ongekende beelden oplevert.

VOOR IEDERE PRODUCTIE DE BESTE FPV DRONES

COMMERCIALS | CORPORATE | SPEELFILMS | INDOOR DRONE TOUR

Bij Kiwi hebben we jaren ervaring met de luchtopnames voor commercials. De laatste jaren doen we dit ook steeds vaker met onze FPV drones. Zo hebben we aan diverse auto reclames mogen meewerken zoals onderstaande CUPRA shoot maar ook voor Volkswagen en Mitsubishi. De FPV drones geven de mogelijk vlak langs de auto’s vliegen en kunnen bij de juiste omstandigheden ook door de auto heen. 

Ook steeds meer bedrijven en festival producties maken gebruik van FPV drones voor hun bedrijfsfilm of after movie. Binnen kunnen we met de FPV drones eenvoudig langs alle kantoor ruimtes vliegen voor indoor drone opnames en in festivaltenten mogen wij vlak over het publiek vliegen en kunnen we met grote snelheden de energie van het festival laten voelen. In het verleden filmden wij veel festivals met onze Inspire drone of helikopter setups, nu dus ook met onze FPV drone teams! Neem contact op om meer te horen over onze indoor festival mogelijkheden of bekijk eens onze indoor FPV drone pagina.

Adidas FPV drone portfolio
Video afspelen
FPV drone team car commercial
Video afspelen over FPV drone team car commercial
FPV drone opnames Amsterdam
Video afspelen over FPV drone team
Soenda festival FPV opnames
Video afspelen over Soenda festival FPV opnames
FPV drone portfolio
Video afspelen
FPV motor donut
Video afspelen over FPV motor donut

GOPRO 12 TOT FREEFLY EMBER

KLEINE INDOOR FPV DRONES VS DE GROTE CINELIFTER FPV

Tot voorheen was de keuze aan camera’s op een FPV drone vrij beperkt. Dit vanwege het kleine draagvermogen van de FPV drones. Tegenwoordig is dit compleet anders. De action camera’s als die van GoPro worden steeds beter en ook de FPV drone techniek wordt inmiddels ook op grotere modellen toegepast waardoor ook grotere camera setups en zelfs gimbal setups bovenop de FPV drones gevlogen kunnen worden.

De meest bekende FPV shots worden vaak met een kleine indoor Cinewhoop drone gevlogen met GoPro zonder omhulsing. Dit is wat we noemen een Naked GoPro. Dit staat voor een GoPro waar alle onderdelen vanaf zijn gehaald om zo alleen het brein, de sensor en de lens over te houden en zo dus het laagst mogelijke gewicht te hoeven vliegen. De beelden van deze GoPro stabiliseren we achteraf met speciale software en zo maken we 4K resolutie beelden in 50 frames per seconde. Dit geeft ons de mogelijkheid om zowel versnelde speed-ramps als slowmotion beelden te gebruiken in de video. 

FPV drone opnames laten maken

Voor de grotere video producties is het vaak belangrijk dat ook de camera en lens van hoge kwaliteit zijn en het plaatje meer aansluit bij de rest van de filmproductie. Tegenwoordig kunnen de FPV drones ook in grotere uitvoering gebouwd worden en zo kunnen wij ook FPV drone opnames met de Black Magic camera en een Freefly EMBER aanbieden. Deze groete FPV drones staan bekend als Cinelifters. Het gewicht van deze zwaardere FPV drones geeft wel wat limitaties aan de bewegingssnelheid van de drone maar geeft nog steeds ongekende mogelijkheden en zijn in een veel hogere (sensor) kwaliteit dan die van een GoPro. Daarbij kan de Ember camera opnames maken tot wel 800fps!

"PROFESSIONELE FPV DRONES VOOR HIGH-END VIDEO PRODUCTIES"

FPV DRONE WORKFLOW OP SET

PLANNING | RECCE | TEAMS | DRONE & CAMERA KEUZE

Bij het opzetten van een FPV drone productie komt wellicht meer tijd kijken dan veel producties denken. Allereerst moet er bekeken worden waar de opnames gaan plaatsvinden en met welke camera setup er gevlogen gaat worden. Deze laatste bepaald namelijk ook het type FPV drone en daarmee ook de mogelijkheden van de piloot wat betreft vluchtlijnen maar ook veiligheid. Bij Kiwi hebben we 12 jaar drone ervaring met zowel grote film producties als kleine bedrijfsfilm shoots. Ook dit bepaald veel in de voorbereiding en wat wij aan apparatuur mee moeten nemen. 

Naast de FPV drone piloot staat ten alle tijden ook een spotter. Dit is een waarnemen naast de FPV piloot die het luchtruim en alles wat om de piloot heen in de gaten houdt. De piloot heeft immers een FPV Goggle op en dus niet bezig met zijn nabije omgeving. Ook is een recce vaak aan te raden. Dit om de omgeving van de shoot locatie te bekijken en gevaren en privacy issues in te schatten maar ook om te zien wat er nog voorbereid en geregeld moet worden om de opnames op de draaidag zelf tot een succes te maken. 

BACKUP DRONES EN 21" MONITOR

FPV DRONE GEAR EN techniek

CUSTOM FPV DRONES VOOR JOUW NEXT LEVEL DRONE PRODUCTIE

FPV staat voor First Person View. Deze drone techniek heet zo doordat de piloot met een FPV goggle vliegt waarmee de piloot een live feed van een tweede camera die op de drone zit binnenkrijgt. Hierdoor vliegt de piloot vanuit het perspectief van de drone waardoor deze heel precies de vluchtlijn kan bepalen en door de kleinste openingen kan vliegen. Voor de regisseur is er een kleine monitor waarmee live mee gekeken kan worden met de FPV piloot. Zo kan deze net als met reguliere (drone) opnames meekijken en de piloot aansturen om de gewenste shots te realiseren. 

De drones die we gebruiken voor onze FPV drone opnames zijn allemaal zelfbouw drones. Zo kunnen we altijd de beste setup samenstellen voor specifieke shoots en camera setups. 

Volg ons op Instagram: