WE ARE KIWI

Cinematographers of the air

DRONE specialisten met een passie voor techniek

Kiwi Aerial Shots, een drone bedrijf uit Amsterdam dat 13 jaar geleden is opgericht door Kim Hoogervorst en Willem de Groot (Ki-Wi :P). Kiwi is echt ontstaan vanuit de technische uitdaging om met gestabiliseerde camera’s te vliegen in een tijd dat drones nog niet bestonden. Inmiddels is Willem geen onderdeel meer van Kiwi en is Tom van Oijen ingestapt en een cruciale schakel bij Kiwi geworden. Heel wat jaren en ontelbare ervaringen verder zijn we nu een ware specialist als het gaat om uitdagende high-end luchtopnames. Nog steeds bouwen we unieke drones en custom camera setups in onze werkplaats in Amsterdam. Zo werken we dagelijks aan professionele producties voor commercials, films, bedrijfsvideos en andere producties. Naast de commerciële klussen staan we ook altijd open om aan conceptuele verhalen met wat minder budget mee te werken. Zo hebben we een zwak voor grensverleggende kunst projecten en outdoor films waarin kleine verhalen met impact verteld worden. Dit alles doen we gelukkig niet alleen maar met een mooie team van ware professionals en specialisten!

KIM HOOGERVORST

Oprichter, piloot, techneut en drijvende kracht van Kiwi Aerial Shots. Kim weet, maakt en doet iedereen keer op keer versteld staan met zijn beelden en custom build apparatuur.
kim@kiwi-aerialshots.nl

VLADDIE DE KONING

FPV drone piloot bij Kiwi en zijn naam zegt eigenlijk alles. Vliegt FPV race drones vanaf het eerste uur en dat zie je in de totale beheersing van de shots.

TOM VAN OIJEN

Mede eigenaar, camera operator en all round productie manager die samenwerkingen opzet en het overzicht houdt. Tom is de classic allesdoener van het bedrijf! tom@kiwi-aerialshots.nl

THOMAS TE BRAAKE

Gecertificeerde drone piloot met jarenlange ervaring en vaste kracht van het Technische Kiwi team.

STEFAN JANSEN

Allround DOP, heeft ervaring met vrijwel alle professionele camera's en onze GoTo Cineflex operator voor de helikopter opnames

REIN RIJKE

Onze vast fotograaf voor zowel klussen vanuit de helikopter als met onze Inspire 3.

RIK KOMAROMI

Camera gear freak Rik! Hij heeft jarenlange DoP ervaring voor zowel conceptuele en commerciële producties.

ALTIJD WELKOM IN ONZE KIWI WERKPLAATS IN AMSTERDAM

3D PRINTERS | DRONES | CAMERA's | CNC FREES | KOFFIE!

Al vanaf het begin zitten we met Kiwi Aerial shots in het mooie Amsterdam. Eerst bij de NDSM hallen, nu iets verderop in een grote werkplaats nabij Damen Shipyard. Hier werken we dagelijks aan custom build apparatuur om onze workflow op set te verbeteren en grensverleggende producties te realiseren. Met onze eigen CNC frees en Bambu Lab 3D printer maken wij onderdelen die voorheen nog niet bestonden. Dit gaat van kleine zelfgemaakte lens adaptors, tot complete heavy-lift drones, een 2400W LED lamp en een 22K resolutie helikopter camera rig. De meest uitdagende luchtopname producties zijn langsgekomen maar we hebben nog nooit niet kunnen leveren. Wij houden van opdrachten die in de basis onmogelijk lijken en hoe creatiever en conceptueler hoe beter! Neem dus zeker contact ons op als je een uitdagende productie voor ogen hebt. De koffie staat klaar en wij hebben altijd zin om mee te denken om experimentele drone of helikopter producties te realiseren!

"Realising unrestricted aerial cinematography requests!"

OUTDOOR AVONTUREN EN CONCEPTUELE PRODUCTIES

PRODUCTIES MET PASSIE, AVONTUUR EN CREATIVITEIT

Naast de grote speelfilms en commerciële videoproducties houden we bij Kiwi zelf ook enorm van uitdagende outdoor shoots waarbij we op de mooiste locaties op aarde mogen filmen. Dagenlang slepen met alle drones in de bergen of langs verlaten stranden, weinig slaap maar non-stop mooie beelden schieten is waar ons hart sneller van gaat kloppen. Voor een documentaire of conceptueel verhaal, wij houden ervan en hier mag je ons altijd voor bellen. Inmiddels hebben we ook al heel wat avonturen meegemaakt. Zo hebben we de mooiste plekken op IJsland mogen filmen voor de door ons zelf geproduceerde film van The Last Line, zijn we de wereld over gegaan voor de kite film Capture One en zijn we in vijf dagen van de kust van Engeland naar de Top van de MontBlanc afgereisd om triatleet Andrea Mason te filmen voor de film Instilled

filming outdoor adventures

EUROPEES GECERTIFICEERD

VLIEGEN IN AMSTERDAM, S'NACHTS EN IN HAVENGEBIED

Kiwi is een professioneel en volledig Europees gecertificeerd drone bedrijf. Dit houdt simpel gezegd in dat wij in delen van het luchtruim mogen vliegen waar veel andere drone bedrijven geen toestemming voor kunnen krijgen. Denk in Nederland aan steden als Amsterdam, de haven en het centrum van Rotterdam, offshore maritieme locaties maar ook mogen vliegen in het gecontroleerde luchtruim van militaire luchthavens en nabij Schiphol. 

Onze certificering maakt het ook mogelijk dat we nabij acteurs, boven bebouwing, en drone opnames in de nacht mogen maken. Daarbij werken we bij Kiwi enkel met volledig gecertificeerde piloten en zijn al onze drones gekeurd en gecertificeerd volgens de Europese drone regelgeving. Mocht je ons papieren willen inzien, geen enkel probleem. Neem contact met ons op en we kunnen je eenvoudig een copy sturen. 

CUSTOM IS KING
In onze werkplaats werken onze technische specialisten constant aan custom drones en unieke camera rigs voor grensverleggende producties. Hoe gekker hoe beter!
We love adventurous productions
Producties die ons naar de mooiste plekken op aarde brengen en waarmee we kleine verhalen mogen vertellen is wat we het aller liefste doen.
Voor het woord drone bestond
Wij vlogen al met zelfbouw drones voor het woord drone bestond. Hierdoor hebben wij de technische kennis en set ervaring die je mag verwachten van een professioneel luchtopname bedrijf.
Alleen de beste piloten en operators
Bij Kiwi werken we alleen met de beste mensen die volledig gecertificeerd zijn en jaren ervaring hebben met het maken van professionele luchtopnames.
SPECIFIC gecertificeerd
Kiwi Aerial Shot is een door de overheid gecertificeerd drone bedrjijf. Hierdoor mogen wij op locaties vliegen waar veel andere bedrijven niet mogen komen met hun drones. Denk aan de Maasvlakte, op de Noordzee en in het centrum van Amsterdam.
EXTREME CONDITIONS
Bij Kiwi zijn we gek op drone opnames waarbij we ons in extreme omstandigheden bevinden. Van de top van de Mont Blanc tot de gletchers en ijsschotsen van IJsland, wij zorgen dat we er de mooiste drone opnames kunnen maken!
Vorige slide
Volgende slide

BEHIND THE SCENES

DRONE AND HELICOPTER Kiwi'S ON set!

Custom drone art project
Drone film productie met ARRI Alexa mini
The Last Line productie team
Nederlands drone opname bedrijf
Drone opnames in de bergen
Drone keylight
Afterburn drone lamp
ARRI rentals
Vladdie en Rik op filmset
Rik Komaromi
Tom van Oijen Drone team
360 VR drone opnames
Drone team op shoot
Gecertificeerd FPV drone opname bedrijf
Helikopter luchtopnames
Thomas de Koster FPV drone pilot
Cineflex operator bij offshore luchtopnames
Helikopter team met Wieger
RT-operator CTR Rotterdam
Drone team op klus
Kim Hoogervorst technische spelist
Inspire 2 drone team
Drone opnames ARRI Alexa
Drone team in grot
Drone team Inspire 2
Volg ons op Instagram: