DRONE OPNAMES IJSLAND

THE LAST LINE VIDEO PRODUCTIE - BEHIND THE SCENES

NEEM CONTACT op VOOR DRONE
opnames op ijsland

Laat het ons weten als je opzoek bent naar een volledig gecertificeerd drone bedrijf dat dronevluchten kan uitvoeren op IJsland. Wij hebben de ervaring en kennen grote delen van het eiland en denken graag mee over de toch uitdagende video producties die hier opgezet kunnen worden. Je kan ons altijd direct bellen voor vragen of bekijk eerst eens de rest van onze website voor meer informatie over onze services.

KIWI BLOGPOST

De telefoon gaat: “Hé Tom! Heb je zin om samen met Kiwi en jullie drones Roderick Pijls en mij te volgen in IJsland? We gaan kiten in een vulkaan krater, in gletsjer meren en tussen de ijsschotsen, lijkt dat je vet?” Zo kregen wij eind juni een onverwacht belletje van vriend Rein Rijke. Hij en Roderick Pijls hadden weer een nieuwe quest bedacht voor hun ‘The Last Line’ project. “Of wij daar zin in hebben? LET’S GO!!!” 

Video afspelen

DRONE PRODUCTIE IN IJSLAND

Na enkele meetings met Rein en Roderick hadden we helder voor ogen wat er van ons verwacht werd. We zouden met een klein team van twee de nieuwste quest van The Last Line in IJsland vast gaan leggen met onze Inspire 2 drone en RED Raven camera. We zouden bergen op moeten hiken om op locaties te komen en moesten daarom zo minimaal mogelijk pakken. Zo min mogelijk meenemen is eigenlijk altijd al een uitdaging want als camera team wil je van al je apparatuur wel een backup mee hebben en kan je nooit genoeg extra gereedschap, accu’s en backup schijven meenemen om maar te voorkomen dat je het ultieme moment niet kan vastleggen door een tekort aan accu’s of zoiets als een firmware error. 

De drone die we voor deze productie wilden meenemen is een Inspire 2. Het liefst wilden we er twee meenemen maar dit was een absolute nogo wat betreft de ruimte in zowel de auto als voor de overnachtingen. Als backup konden we dus alleen een kleine Mavick 2 Pro meenemen. We moesten er niet aan denken dat we deze zouden moeten inzetten zonder de optie van lenswissels etc. en gelukkig heeft de Inspire het ook de gehele productie volgehouden. Om niet met al te veel verschillende accu’s en laders te maken te hebben hebben we onze RED Raven camera zodanig verbouwd dat we ook deze met de TB50 accu’s van de RED konden poweren. Daarbij hadden we een omvormer meegenomen waarmee we in de huur auto een stroompunt konden aanleggen en we ten alle tijden konden doorladen tijdens het rijden. We hadden 16TB aan geheugen bij ons, 15mm tot 300mm lenzen voor onze RED en een bak energie de lange dagen van 07:00u tot 02:00u door te halen opzoek naar de meest geniale locaties van IJsland en The Last Line project vast te leggen. 

The Last Line IJsland team

THE LAST LINE PROJECT

Het project van The Last Line is opgezet door Rein Rijke en Roderick Pijls. Samen vormen zij een geniaal duo waarin Professioneel fotograaf Rein Rijke de meest epische afbeeldingen maakt van Roderick, professioneel kitesurfer. De projectnaam The Last Line komt voort uit het feit dat het wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat er op deze plekken gekitesurfd kan worden. Rein en Roderick kiezen dan ook altijd locaties uit die onderhevig zijn aan de klimaatverandering en door deze mooie natuur op deze toch wel unieke manier vast te leggen willen zij hun volgers inspireren en hen doen inzien hoe mooi de wereld is. Daarbij is het natuurlijk gewoon een gruwelijke uitdaging om deze foto’s te maken en het perfecte plaatje dat Rein Rijke in zijn hoofd heeft te realiseren. Zowel Rein als Roderick zijn twee outdoor bazen die ten alle tijden zouden kiezen voor een vulkaanmeer waar je vier uur voor moet hiken ipv een vulkaanmeer dat naast een parkeerplaats ligt.

Het project is inmiddels enkele jaren op weg en na hun succes van vorig jaar in Tanzania hebben zij de smaak nu echt te pakken. In Tanzania gingen de heren kiten op lake Natron, een giftig meer van zo’n 60 graden dat compleet rood van kleur is door de algen die er in leven. Echter aangekomen na een lange reis bleek het meer niet rood te zijn. Volgens de lokale masai kwam dit door de hevige regenval van de afgelopen periode, een duidelijk gevolg van klimaatverandering dat de laatste jaren steeds vaker voorkwam. 

Vorige slide
Volgende slide

Enkele foto’s van Rein Rijke in IJsland. De uiteindelijke platen waar het allemaal om gaat komen samen met de korte film uit. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om hiervan op de hoogte te worden gehouden.

DAGEN VAN 07:00 tot 02:00

De dagen die we in IJsland maakten waren simpel gezegd vrij lang. van 07u tot 02u was het wel zo’n beetje. gellukkig gaat de zon bijna niet onder in de IJslandse zomer dus fysiek gezien hadden we niet eens direct door wat we ons lichaam aandeden. De lange dagen kwam voort uit puur enthousiasme. Het land is namelijk precies zo mooi als iedereen van te voren al zei en als professioneel camera team kan je dan ook wel blijven filmen. Daarbij waren de locaties die Rein en Roderick voor ogen hadden bepaald niet makkelijk om de gewenste foto in te realiseren. Ook hadden we te maken met enorm veranderlijke weersomstandigheden en hebben we met windkracht 10 en windkracht 0 op verschillende plekken gestaan. Ook kan je je wellicht indenken dat de wind in een vulkaankrater bepaald niet constant is. Kleine tornado’s, valwinden en hevige termieken zijn overal en nergens in de krater en het was dan ook vaak lang wachten op het juiste moment om de kite op te laten en semi zeker te weten dat Roderick niet uit de krater gesleurd zou worden over de rand. nadat we op een dag één of twee locaties hadden aangedaan moesten we vaak nog 4 uur terug hiken en rijden naar onze basecamp waarna we vaak om 01:00 s’nachts pas een keer konden koken en avond eten. Althans, vaak moesten Roderick en Rein nog een waslijst aan mails en apps beantwoorden van de media en fans en mochten wij met Kiwi natuurlijk iedere avond de data backups maken en alle accu’s laden voor de volgende dag. Weltrusten!

behind the scene drone team

DRONE REGELGEVING IJSLAND

Het mooie van IJsland is dat ze enorm coulant zijn op het gebied van drones, maar eigenlijk op het gebeid van alles wel. Slechts op enkele toerischtische plekken is het verboden om drones op te laten maar op 99% van het land kan je gerust de meest mooie drone opnames maken. Het is vooral aan jezelf om op te letten dat je andere mensen niet stort met de opnames in de natuur. In de basis zijn de regels alsvolgt:

  • Drones mogen niet zwaarder zijn dan 3 kilo in bewoond gebied.
  • Buiten bewoon gebied tot maximaal 25Kg
  • Maximale hoogte tot 120 meter
  • De drone moet ten alle tijden VLOS gevlogen worden en dus in het zicht worden gehouden
  • De drone maar ook jij als drone bedrijf moet zijn verzekerd
  • 2km afstand tot de vliegvelde en let op. Het eiland kent meerdere kleine vluchthavens
  • 150 meter afstand tot bebouwing

De ontmoetingen met rangers en lokale politie die wij hebben gehad was enkel positief. Ze vonden het fantastisch dat we een dergelijke documentaire aan het maken waren en waren eerder niet echt geinteresseerd als Roderick zijn kite opliet in een gletsjer dan dat het een probleem was. Al met al hebben we acht geniale dagen in IJsland gehad en fantastische drone opnames kunnen maken. De teaser van de aankomende korte film is inmiddels live en bovenaan deze pagina te zien. Bij deze willen we met Kiwi Rein en Roderick ook nogmaals mega bedanken voor deze mooie uitdaging en ook de sponsoren die deze trip mogelijk hebben gemaakt. Thanks at Myend en Protest Boardware voor de financiële middelen. 

Vorige slide
Volgende slide

LIVE: THE LAST LINE - ICELAND

Inmiddels is de film van THE LAST LINE – ICELAND uitgekomen en te zien op onze website: Thelastline.nl. De film is internationaal opgepikt en heeft al duizenden kijkers gehad! Check deze 50 minuten durende documentaire die GRATIS te zien is via onderstaande knop!