DRONE OPNAMES IN DE HAVEN, INDUSTRIE EN BOVEN ZEE

MARITIEME DRONE SPECIALIST

MARITIEM DRONE OPNAME BEDRIJF

LUCHTOPNAMES IN DE HAVEN | WINDMOLENPARKEN | SCHEPEN

Welkom bij Kiwi Aerial Shots. Een professioneel en volledig gecertificeerd drone bedrijf gespecialiseerd in offshore luchtopnames voor maritieme video producties. In de afgelopen 13 jaar hebben wij een grote diversiteit aan drone en helikopter producties mogen draaien en hebben we al op vele zeeën, oceanen in havens en binnenwateren mogen filmen. Voor deze offshore locaties en haven- en industriegebieden zijn wij volledig gecertificeerd en werken wij enkel met professionele drone teams en apparatuur. 

Het maken van offshore drone opnames vergt veel ervaring en kennis. De risico’s boven water en de elementen die van invloed zijn op de apparatuur zijn totaal anders dan boven land. Het filmen vanaf een volgboot, het vangen van de drone met hoge golven en het vastleggen van een windmolenpark of miljoenen jacht geeft weinig marge voor fouten. Op deze pagina lees je alles over maritieme luchtopnames maar neem gerust contact op als je liever direct wilt sparren met een van onze professionals. 

"EUROPEES GECERTIFICEERD VOOR DRONE EN HELIKOPTER OPNAMES IN HAVENGEBIED EN OP ZEE"

Offshore helicopter shoot
Video afspelen over Offshore helicopter shoot
SARENS drone portfolio
Video afspelen

PROFESSIONELE DRONES EN CAMERA'S

Onze ervaren luchtopname teams hebben al vele offshore drone opnames uitgevoerd. Dit doen wij in directe opdracht van maritieme bedrijven zelf of voor een reclame bureau of video productiehuis. Afhankelijk van de wensen van de opnames bepalen we of we de luchtopnames met onze drones of een helikopter willen uitvoeren. Soms is dit een budgettaire keuze, andere keren is er maar één optie. Bijvoorbeeld door de afgelegen locatie van de opnames of specifieke wensen van de te maken shots. Wij denken graag mee in de mogelijkheden en brengen inmiddels veel ervaring mee die we maar al te graag inzetten. 

De drone die wij veelal inzetten voor luchtopnames boven water is onze DJI Inspire 3 met X9 camera. Naast deze drone kunnen we ook kiezen voor enorm dynamische FPV drone opnames of een grotere setup als onze Condor drone met een Cinema camera als Alexa of RED. De keuze voor de juiste drone en camera setup is natuurlijk ook afhankelijk van de verdere productie, de locatie en het onderwerp en de gewenste shots. Meer informatie over onze drones en camera’s vind je op onze apparatuur pagina

OFFSHORE

Van windmolenpark tot grote baggerwerkzaamheden, wij leggen offshore branche net zo makkelijk vast met een helikopter als met een drone. Wij hebben het netwerk om deze gehele productie op te pakken me de best mogelijke mensen.

SCHEPEN

Of het nu gaat om het grootste containerschip ter wereld, een binnenvaart schip of een miljoenen jacht, wij weten er raad mee en leggen deze met de meest mooie luchtopnames vast voor jouw video productie

WATERSPORT

Vanuit onze eigen interesse zijn we al jaren bezig met het vastleggen van de meest extreme watersporten. Deze video producties hebben ons over de hele wereld gebracht en de meest spectaculaire shots opgeleverd.

HAVENS

Kiwi Aerial Shots is een volledig SPECIFIC gecertificeerd bedrijf met gecertificeerde drones en profesionele piloten. Dit betekend dat wij ontheffingen kunnen krijgen om bijvoorbeeld in de haven van Rotterdam drone opnames te maken. 

NATUUR

Geen mooiere opdracht dan het vastleggen van de natuur zelf om zo rijk als ze is over te brengen bij de uiteindelijke kijker van de beelden. Wij hebben ervaring om op de meest afgelegen plekken te komen in nederland tot verdaarbuiten!

OFFSHORE OPNAMES MET EEN HELIKOPTER

Voor sommige opnames is het inzetten van een helikopter vele malen beter als een drone. Dit kan het geval zijn als er ver uit de kust gevlogen moet worden of als we luchtopnames willen maken met een zoomlens. Dit kan mooi zijn om bijvoorbeeld detailbeelden te schieten bij grote windmolen parken of zoals op de afbeelding van de MAERSK waar we voor Discovery Channel Richard Hammond op de brug van het schip mochten filmen voor een lip-sync shot.

Ook bij de helikopter opnames hebben we de mogelijkheid om voor verschillende camera setups te kiezen. Het Cineflex gimbal systeem is één van de meest gebruikte systemen voor professionele offshore luchtopnames. Een endere mogelijkheid is om dmv een gimball systeem uit de deur te filmen. Dit brengt echter bepaalde limitaties met zich mee zoals het recht naar beneden  filmen en shots die op hoge snelheid recht naar voren worden uitgevoerd. Meer informatie over de heli mogelijkheden kan je vinden op onze helikopter pagina.

Offshore cineflex operator en Helikopter opnames

DE RISICO'S VAN OFFSHORE DRONE OPNAMES

Bij het maken van helikopter shots boven zee of offshore drone opnames zijn er enkele zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Bij drone opnames is er bijvoorbeeld de keuze om het drone team op het schip zelf mee te laten varen, of op een volgboot te zetten. Het nadeel van het eerste is dat het drone team zelf ook snel in beeld komt en de drone piloot voor de meeste extreme opnames minder goed zicht kan houden op de drone en dus minder opties heeft in het maken van vluchtlijnen. Wij raden dan ook altijd aan om een volg boot in te zetten. Wel is het dan belangrijk dat deze voldoende ruimte biedt voor de drone apparatuur en als het kan de mogelijkheid biedt om de drone vanaf te laten opstijgen. 

Het landen van de drone is ook een risico bij maritieme luchtopnames. Dit omdat door de golven van het water de volgboot zelden stil genoeg ligt om de drone netjes op te laten zakken. Deze zal dus met de hand gevangen moeten worden. Dit is dan ook een van de redenen dat deze opnames enkel uitgevoerd kunnen worden door ervaren drone teams die goed op elkaar ingespeeld zijn.

Hoe gaan we te werk BIJ EEN VOLLEDIGE BEDRIJFSFILM

Cineflex film bedrijf
Drone team commercial Nederland

"NEEM CONTACT OP VOOR PROFESSIONELE LUCHTOPNAMES"

Neem via onderstaand formulier contact met ons op over jouw maritieme luchtopnames. Uiteraard kan je kan ons altijd bellen en met al je vragen te stellen over de mogelijkheden voor jouw videoproductie. Wij denken super graag mee in de om jouw drone opnames veilig, legaal en op de beste manier mogelijk uit te voeren.