DRONE OPNAMES IN HAVENS
EN BOVEN WATER

MARITIEME DRONE SPECIALIST

OFFSHORE DRONE OPNAMES

LUCHTOPNAMES VAN WINDMOLENPARKEN, SCHEPEN OFFSHORE EN IN HAVENS

GECERTIFICEERD EN ERVAREN

Welkom bij Kiwi Aerial Shots. Een professioneel en volledig gecertificeerd bedrijf gespecialiseerd in cinematografische offshore drone opnames en maritieme luchtopname producties. In de afgelopen 12 jaar hebben wij een grote diversiteit aan drone producties mogen draaien en hebben we al op vele zeeën, oceanen en binnenwateren mogen filmen. Wij werken enkel met volledig gecertificeerde drone piloten en de beste  cinematografen als camera operator.

Ervaring boven water

Het maken van offshore drone opnames vergt veel ervaring en kennis. De risico’s boven water en de elementen die van invloed zijn op de video producties zijn namelijk totaal anders dan boven land. Het filmen vanaf een volgboot, het vangen van de drone met hoge golven en het vastleggen van een windmolenpark of miljoenen jacht geeft weinig marge voor fouten.  

gecertificeerd DRONE bedrijf
OFFSHORE HELIKOPTER opnames
Gecertificeerde drones
OFF-SHORE SPECIALISTEN
GECERTIFICEERDE DRONE PILOTEN
Custom build drones
Previous slide
Next slide

EUROPEES GECERTIFICEERD VOOR DE MAASVLAKTE & WINDMOLENPARKEN OP ZEE

OFFSHORE

Van windmolenpark tot grote baggerwerkzaamheden, wij leggen offshore branche net zo makkelijk vast met een helikopter als met een drone. Wij hebben het netwerk om deze gehele productie op te pakken me de best mogelijke mensen.

SCHEPEN

Of het nu gaat om het grootste containerschip ter wereld, een binnenvaart schip of een miljoenen jacht, wij weten er raad mee en leggen deze met de meest mooie luchtopnames vast voor jouw video productie

WATERSPORT

Vanuit onze eigen interesse zijn we al jaren bezig met het vastleggen van de meest extreme watersporten. Deze video producties hebben ons over de hele wereld gebracht en de meest spectaculaire shots opgeleverd.

HAVENS

Kiwi Aerial Shots is een volledig SPECIFIC gecertificeerd bedrijf met gecertificeerde drones en profesionele piloten. Dit betekend dat wij ontheffingen kunnen krijgen om bijvoorbeeld in de haven van Rotterdam drone opnames te maken. 

NATUUR

Geen mooiere opdracht dan het vastleggen van de natuur zelf om zo rijk als ze is over te brengen bij de uiteindelijke kijker van de beelden. Wij hebben ervaring om op de meest afgelegen plekken te komen in nederland tot verdaarbuiten!

MARITIEM LUCHTOPNAME PORTFOLIO

Offshore helicopter shoot
Video afspelen over Offshore helicopter shoot
Maritiem drone bedrijf
Video afspelen over Maritiemd rone team
SARENS drone portfolio
Video afspelen
Drone opnames snachts
Video afspelen
Galactica Yacht drone portfolio
Video afspelen
Water showreel layover
Video afspelen over Water showreel layover

DE RISICO'S VAN OFFSHORE DRONE OPNAMES

Bij het maken van helikopter shots boven zee of offshore drone opnames zijn er enkele zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Bij drone opnames is er bijvoorbeeld de keuze om het drone team op het schip zelf mee te laten varen, of op een volgboot te zetten. Het nadeel van het eerste is dat het drone team zelf ook snel in beeld komt en de drone piloot voor de meeste extreme opnames minder goed zicht kan houden op de drone en dus minder opties heeft in het maken van vluchtlijnen. Wij raden dan ook altijd aan om een volg boot in te zetten. Wel is het dan belangrijk dat deze voldoende ruimte biedt voor de drone apparatuur en als het kan de mogelijkheid biedt om de drone vanaf te laten opstijgen. 

Het landen van de drone is ook een risico bij maritieme luchtopnames. Dit omdat door de golven van het water de volgboot zelden stil genoeg ligt om de drone netjes op te laten zakken. Deze zal dus met de hand gevangen moeten worden. Dit is dan ook een van de redenen dat deze opnames enkel uitgevoerd kunnen worden door ervaren drone teams die goed op elkaar ingespeeld zijn.

Ervaren maritieme drone teams

Onze ervaren luchtopname teams hebben al vele offshore drone opnames uitgevoerd, hebben kennis van watersporten als kite-surfen en zeilen en weten dan ook precies wanneer er bepaalden acties ingezet worden die je precies NIET wilt missen. > Lees meer over onze ‘Drone opnames’.

Diverse drones voor diverse producties

De meest ingezette drone voor luchtopnames boven water is onze Inspire 2 met X7 camera. Naast deze drone kunnen we ook kiezen voor enorm dynamische FPV drone opnames of een grotere setup als onze Kiwi X8 drone met een RED of ARRI camera. De keuze voor de juiste drone en camera setup is afhankelijk van de verdere productie, de locatie en het onderwerp en de gewenste shots. > Lees meer over ‘Onze drones’.

Offshore helikopter opnames

Voor sommige opnames is het inzetten van een helikopter vele malen beter als een drone. Dit kan het geval zijn als er ver uit de kust gevlogen moet worden of als we luchtopnames willen maken met een zoomlens. Dit kan mooi zijn om bijvoorbeeld detailbeelden te schieten bij grote windmolen parken of zoals op de afbeelding van de MAERSK waar we voor Discovery Channel Richard Hammond op de brug van het schip mochten filmen voor een lip-sync shot. > lees meer over onze ‘Helikopter services’.

Cineflex of gimball systeem

Ook bij de helikopter opnames hebben we de mogelijkheid om voor verschillende camera setups te kiezen. Het Cineflex gimbal systeem is een van de meest gebruikte systemen voor professionele offshore luchtopnames. Een endere mogelijkheid is om dmv een gimball systeem te filmen. Dit brengt echter bepaalde limitaties met zich mee zoals het recht naar beneden  filmen en shots die op hoge snelheid recht naar voren worden uitgevoerd. > Lees meer over onze ‘camera systemen‘.

Hoe gaan we te werk:

Neem contact op voor offshore drone opname. We denken graag mee in de mogelijkheden