Drone in CTR gebieden

CTR Amsterdam // CTR Rotterdam // CTR Maastricht

NEEM CONTACT OP VOOR DRONE OPNAMES IN AMSTERDAM, OF ROTTERDAM!

Mocht je opzoek zijn naar een volledig gecertificeerd drone bedrijf dat drone vluchten binnen civiele CTR gebieden mag uitvoeren? Dan horen we graag van je! Bij Kiwi Aerial Shots zijn wij namelijk in het bezit van alle benodigde ROC papieren en certificaten om in deze gebieden te mogen vliegen met onze drones. Ook voor het vliegen binnen Militaire CTR en haven gebied kun je bij ons terecht. Dus heb je direct een vraag met betrekking tot jouw eigen video productie, neem dan direct contact met ons op. 

GECRONTROLEERD LUCHTRUIM

Het vliegen van drones binnen een civiel CTR gebied kent in Nederland aardig wat regels waar een drone bedrijf aan moet voldoen. Op deze pagina vind je meer informatie over de desbetreffende regelgeving en hoe deze vluchten legaal uitgevoerd dienen te worden. Wil je meer lezen over de algemene drone regelgeving in Nederland, bekijk dan onze ‘Drone regelgeving in Nederland 2021‘ pagina. Voor meer informatie over onze drone video services, check je de drone opname pagina.

360 VR luchtopnames van Amsterdam

Drone OPNAMES Amsterdam

Het CTR gebied van Amsterdam (Schiphol) heeft een straal van zo’n 14km rondom het navigatiepunt van Schiphol. In principe is vliegen met drones binnen deze zone niet toegestaan. Dit heeft voornamelijk te maken met de luchtverkeersveiligheid en dat de drone nooit en te nimmer een start of landings vliegbeweging van civile luchtvaart mag hinderen. 

Met de ontheffingen en certificaten die wij als professioneel drone bedrijf hebben mogen wij wel in de buitenste ring (zo’n 3700 meter) van het CTR gebied vliegen met onze ROC gecertificeerde drones. Op de onderstaande kaart is dit gebied aangeduid als de Oranje zone. Er zijn wel wat eisen verbonden aan dit type luchtruim en de vluchten die wij hier kunnen uitvoren:

Wat is hiervoor nodig:
– Het drone bedrijf dient een ROC bedrijfs ontheffing te hebben
– De vlucht moet worden uitgevoerd door een RPA-L gecertificeerde drone piloot
– De drone moet S-BVL gekeurd zijn
– Vooraf moet er een vluchtplan bij de luchtverkeersleiding ingediend zijn dat moet worden goedgekeurd.
– Er moet een Radio Transmission (RT) operator aanwezig zijn, die dmv een radio zender op locatie direct contact heeft met de luchtverkeersleiding om alle  drone vluchten aan te melden. Dit tweezijdig contact op locatie is oa belangrijk als er bijvoorbeeld een Trauma helikopter in de buurt moet landen. Doormiddel van de RT operator kan de luchtverkeesleiding dan contact met het droneteam maken en melden dat er zo snel mogelijk geland moet worden. 

Laat het ons vooral weten als je met een drone wilt vliegen in of rondom Amsterdam. Wij helpen je graag verder. Op de onderstaande kaart mag er onder strikte voorwaarden binnen het oranje gedeelte met drones worden gevlogen. Het rode gedeelte is ten alle tijden uitgesloten en kunnen wij enkel onze helikopter luchtopname services verlenen. 

Meer informatie over het CRT gebied van Amsterdam kan je vinden op de site van Port of Amsterdam en hun pagina over ‘Drones in het Amsterdamse havengebied‘.

Video afspelen over Dura Vermeer drone portfolio

Video productie waarvoor wij met Kiwi drone opnames hebben gemaakt in het CTR gebied Amsterdam

Drone opnames RotterdaM

Het CTR gebied van Rotterdam (Rotterdam Airport) heeft een straal van zo’n 14km rondom het navigatiepunt van Rotterdam Airport. Zoals ook op de website van Rotterdam Airport te lezen is, is het vliegen met drones binnen deze zone niet toegestaan. Met de ontheffingen die wij bij Kiwi Aerial Shots hebben mogen wij echter wél vliegen met onze drones. Dit geld dan voor de buitenste ring van het CTR gebied van Rotterdam dat op onderstaande afbeelding te zien is. Net als bij het CTR gebied van Amsterdam zijn wel wat eisen verbonden aan dit type vlucht:

Wat is hiervoor nodig:
– Het drone bedrijf dient een ROC bedrijfs ontheffing te hebben
– De vlucht moet worden uitgevoerd door een RPA-L gecertificeerde drone piloot
– De drone moet S-BVL gekeurd zijn
– Vooraf moet er een vluchtplan bij de luchtverkeersleiding ingediend zijn dat moet worden goedgekeurd.
– Er moet een Radio Transmission (RT) operator aanwezig zijn, die dmv een radio zender op locatie direct contact heeft met de luchtverkeersleiding om alle  drone vluchten aan te melden. Dit tweezijdig contact op locatie is oa belangrijk als er bijvoorbeeld een Trauma helikopter in de buurt moet landen. Doormiddel van de RT operator kan de luchtverkeesleiding dan contact met het droneteam maken en melden dat er zo snel mogelijk geland moet worden. 

Het CTR gebied van Rotterdam

Anders dan bij het CTR gebied van Amsterdam gaat het bij Rotterdam om een veel ruimer gebied waar wij onze drones mogen vliegen. Zodoende kunnen we onze drone vluchten uitvoeren langs de maas waar alle Rotterdamse landmarks te vinden zijn als de Erasmus brug, De Rotterdam maar ook bij de Rotterdamse havens. Verder gaat het ook om drone vluchten die uitgevoerd moeten worden in Delft, Vlaardingen, en drone opnames in Zoetermeer, Spijkernissen en Rijswijk.  

Mochten de luchtopnames toch echt uitgevoerd moeten worden binnen de binnenste cirkel van het CTR gebied van Rotterdam dan kunnen wij deze opnames aanbieden middels een helikopter. Meer informatie hierover is te vinden op onze Helikopter service pagina.

DRONE OPNAMES OP DE MAASVLAKTE

De Rotterdamse haven valt zoals hierboven te zien is buiten het CTR gebied van Amsterdam. Echter mogen reguliere drone bedrijven ook geen drone vluchten uitvoeren nabij haven gebieden. Met Kiwi Aerial Shots hebben we wel de papieren om in de haven van Rotterdam drone vluchten uit te voeren. Neem dan ook zeker contact met ons op als je in dit gedeelte drone opnames wilt maken. Meer gedetailleerde informatie over het vliegen in haven gebieden is terug te lezen op onze Drone regelgeving 2021 blog pagina.

Drone opnames Maasvlakte Rotterdam

Drone OPNAMES IN maastricht

Ook rondom Maastricht zijn er restricties als het gaat om het uitvoeren van drone vluchten. Het exacte CTR gebied van Maastricht is goed te zien op onderstaande kaart. Hierbij is het oranje gebied een luchtruim waar reguliere drone bedrijven geen vluchten mogen uitvoeren. Wij van Kiwi Aerial Shots mogen dit wel doordat wij een volledig ROC gecertificeerd drone bedrijf zijn. De rode gebieden zijn echter ook voor ons verboden gebied doordat dit vlakbij de civiele luchthaven en belangrijke heliporten van Maastricht is. Voor het Oranje vlak kunnen moeten wij echter wel een speciale ontheffing aanvragen en aan onderstaande zaken voldoen:

Wat is hiervoor nodig:
– De vlucht wordt uitgevoerd onder onze ROC ontheffing
– De vlucht wordt uitgevoerd door een van onze RPA-L gecertificeerde drone piloten
– De vlucht wordt uitgevoerd met een van onze S-BVL gekeurd drones
– Wij zullen vooraf een exact vluchtplan bij de luchtverkeersleiding moeten indienen dat moet worden goedgekeurd
– Wij brengen een Radio Transmission (RT) operator mee naar de drone opnames. Deze RT is dmv een radio zender op locatie in direct contact met de luchtverkeersleiding om alle drone vluchten aan te melden. Dit tweezijdig contact op locatie is oa belangrijk als er bijvoorbeeld een Trauma helikopter in de buurt moet landen. Doormiddel van de RT operator kan de luchtverkeesleiding dan contact met het droneteam maken en melden dat er zo snel mogelijk geland moet worden. 

Laat het ons vooral weten als je met een drone wilt vliegen in of rondom Maastricht. We helpen je graag verder. Wil je meer weten over onze professionele drone opnames? Bekijk dan ook eens onze Drone opname service pagina.

Drone vliegen in en rondom Maastricht?

Onderstaande afbeelding van het CTR gebied van Maastricht komt van de Drone Aeret kaart die online te vinden is via deze link: https://drone.aeret.nl/ Hier kan je ook alle andere CTR gebieden van Nederland bekijken. Als je vragen hebt of wellicht gebruik wilt maken van onze drone services neem dan contact met ons op en we vertellen je graag meer over alle mogelijkheden. 

DISCLAIMER

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Ook kan het zijn dat er nieuwe wetten en regels zijn ingevoerd die niet genoemd worden op deze pagina.