CUSTOM BUILD PROJECTS

Custom BY KIWI

Als het niet bestaat, dan bouwen we het zelf!

Ook de beste professionele apparatuur voldoet soms niet aan de eisen die wij stellen of de vraag van de DoP. Kiwi Aerial Shots verleent daarom zowel in de pre-productie als op de set een unieke technische service en denkt graag mee om grensverleggende luchtopnames te realiseren. Onderstaand vind je enkele voorbeelden van custom build producties die we de afgelopen jaren in onze werkplaats hebben mogen bouwen. Van een opvouwbare X8 heavy-lift drone tot een 22K camera rig voor onder de helikopter. Geen opdracht gaat ons te ver en als het niet bestaat, dan bouwen we het zelf!

BRAINSTORMEN

Wij krijgen de meest extreme aanvragen bij Kiwi Aerial shots en komen graag aan tafel zitten om wensen en mogelijkheden naast elkaar te leggen en te brainstormen.

TEKENEN EN BOUWEN

In onze werkplaats in Amsterdam gaan we aan de slag met de eerste 3D tekeningen om vervolgens materialen te bestellen en aan de slag te gaan.

TESTEN

Alles dat we bouwen wordt uitgebreid getest en waar nodig aangepast. Dit doen we tot we alles veilig achten en aan de slag kunnen met de grensverleggende opnames!

22K RED MONSTRO CAMERA RIG

SHOTS REALISEREN DIE VOORHEEN ONMOGELIJK LEKEN

Eind 2018 kregen we een aanvraag voor aerial opnames die de grenzen van het mogelijke zou opzoeken. De opdracht kwam vanuit Postpanic, een film bedrijf uit Amsterdams dat opzoek was naar hoge resolutie beelden in een hoek van minimaal 300 graden. Buiten deze technische eisen moesten de shots ook nog eens gemaakt worden op enkele van de meest lasige locaties van Nederland: Op 10 meter boven de Maas in Rotterdam en vlak boven de Amstel in Amsterdam. Kiwi accepteerde de uitdaging en ging aan de slag en bouwde uiteindelijk twee camera rigs voor 22K opnames in 310 graden.

uitdenken en ontwerpen
Kim aan de aan het teken in de Kiwi werkplaats in Amsterdam. In onze werkplaats hebben we alle apparatuur die nodig is omeen technische uitdaging als deze te ontwerpen en te bouwen.
3 x RED MONSTRO
Om de 22K beeldresolutie te krijgen maken we gebruik van 3x een 8K RED MONSTRO's. Door een kleine overlap waar het beeld gestiched moet worden houden we zo 22K aan resolutie over.
LOW altitude helicopter shots
Samen met het bedrijf HeliAir hebben we exclusieve ontheffingen weten te verkrijgen om extreem laag door Asmterdam en Rotterdam te mogen vliegen.
verticale rig
Voor de aerial shots vlak boven het wateroppervlak hebben we gekozen voor een andere zelf gebouwde camera rig. Hierbij zijn de camera's verticaal opgesteld en kunnen we deze makkelijker aan een crane op een speedboot monteren.
Verticale boot rig
Met deze 22K camera opstelling hebben we meerdere malen op hoge snelheid onder de Erasmus brug door gevaren en over de Amstel in Amsterdam
Previous
Next

Andere CUSTOM KIWI PROJECTen

10 jaar ervaring IN UNIEKE LUCHTOPNAME PRODUCTIES

Onderstaand een portfolio van de custom build projecten waar we in de afgelopen jaren met Kiwi aan hebben gewerkt. Van de tekentafel tot op de set, bij Kiwi Aerial Shots bieden we onze technische kennis graag aan gedurende de gehele productie!

Drone Lighting setup

Vertical 22K camera rig

1800W Drone lighting

Kim making technical drawings in the workshop

custom Payload drone

Foldable heavy lift drone for productions abroad

OUR X8 Pro 2 drone with 30KG take off weight

our 22K RED MONSTRO helicopter rig

Car-2-Car rig

Working Coffee drone for TV commercial

Ignition special effect for Mitsubishi TVC

our own milling machine in our workshop

1800W handheld LED lighting system

LED lighting pagina

Insta 360 Pro 2 camera rig for our Matrice600

360 luchtopnames pagina

one of the drawing of the 22K RED Monstro Rig

Low altitude helicopter shots with our 22K MONSTRO RIG

Small helicopter rig for 8K VR footage from underneath a helicopter

Vertical 22K RED MONSTRO BOAT RIG

Vertical 22K RED MONSTRO rig

1800W - 163.000L DRONE LED lighting system

LED lighting pagina

our 1800W LED light used on a tripod

Volg ons op Instagram: