DE ALTA X /
HEAVY-LIFT DRONES

ARRI EN RED CAMERA SETUPS MET PRIME LENZEN

NEEM CONTACT OP VOOR
CINEMATOGRAFISCHE DRONE opnames

Met heavy-lift drones als de Freefly Alta X, de Kiwi X4 en DJI Matrice kunnen wij high-end camera setups vliegen als de ARRI Alexa Mini, ARRI LF en diverse RED camera setups. Zo realiseren wij drone opnames met Anamorphic en andere prime lenzen met ons gecertificeerde drone team in Nederland en daarbuiten. Neem contact op voor meer informatie of bekijk eerst eens onze website zoals onze ALEXA/ RED pagina of Portfolio

HEAVY-LIFT DRONES

Op deze Kiwi drone blog pagina vind je meer informatie over diverse Heavy-lift drones  die ingezet kunnen worden voor cinematografische drone opnames. Drones als de Freefly Alta X worden voornamelijk ingezet voor de grotere video producties. Hierbij wil de DoP of Regisseur namelijk met dezelfde camera setup werken voor de luchtopnames als bij de rest van de productie. Deze setups bestaan vaak uit een ARRI Alexa of RED camera met zware prime lens. Hierboven op zijn soms ook nog één of meerdere lens motoren nodig waardoor de setup al snel boven de 7KG komt. Samen met een gimbal als de RONIN 2 die ook onder de drone moet komen kom je zo aan een payload gewicht van 10kg of meer. Deze gewichtklassen kunnen enkel door de aller grootste drones gevlogen worden, de heavy lift drones. 

ARRI Alexa onder Freefly Alta X drone
Gecertificeerde Freefly Alta X drone

FREEFLY ALTA X

De Freefly Alta X is één van de bekendste cinematografische drones. Het bedrijf dat de achter de Alta X is Freefly. Een Amerikaans bedrijf dat op vele vlakken actief is in de cinematografie. De Alta X is een drone die de zwaardere payloads kan tillen. In Nederland en veel landen in de wereld mag je maximaal een drone van 25KG vliegen. Om uit te rekenen wat je overhoud aan gewicht voor de camera setup bij deze Freefly drone maak je een eenvoudige som. De Alta X zelf weegt 10.4 kilogram, dat is inclusief 2 keer een 16Ah accu. Daar tel je de Ronin 2 gimbal bij op van 5kg exact. tezamen is dat 15.5 KG en zo hou je 9.5KG over voor de ARRI of RED camera body plus de lens en eventuele lens motoren. 

ALTA X DRONE FEATURES

De vluchtduur van een drone is altijd erg belangrijk. Net als bij andere drones is het bij de Alta X sterk afhankelijk van het totaal gewicht van de drone. Met een totaal drone gewicht van 25kg zal de vluchttijd zo’n 10 minuten zijn.  De Alta X drone is een drone die eenvoudig opgevouwen kan worden en dus goed inzetbaar is voor internationale shoots waarbij de drone in het vliegtuig moet. De drone kan een snelheid van 100kmpu bereiken en met gimbals werken als de MOVI pro en Ronin 2. Een unieke feature van de Alta X is dat deze het ‘Alta active Blade design’ heeft. Dit zou voor minder trillingen in de drone moeten zorgen waardoor de camera beelden beter zijn. Echter werken de huidige gimbals als de Ronin2 en Movi pro zo goed dat hier niet direct een extra voordeel uit gehaald kan worden. 

Freefly Alta X vlucht data

Kiwi HEAVY-Lift drones

Bij Kiwi werken we met diverse Heavy-lift drones. Dit omdat ieder drone z’n voor- en nadelen heeft. De keuze voor het type drone heeft voornamelijk met de gewenste camera setup te maken maar ook met het type shot. Zo kan de snelheid van het shot het meest belangrijk zijn maar wanneer we vooral naar boven moeten filmen zullen we kiezen voor één van onze drones waarop de camera aan de bovenkant van de drone gemonteerd kan worden zoals op onze Kiwi X4 en Kiwi X8 drone met top-mount. Ook zal de locatie en opzet van de productie bepalend zijn voor de keuze van de drone. Als we een productie draaien waarbij we op één dag meerdere locaties aan zullen we voor een drone gaan die in de workflow het meest efficient werkt. 

Onze heavy-lift drone teams bestaan soms uit twee maar soms ook uit vier personen. Ook dit is afhankelijk van de gewenste camera setup onder de drone en de locatie. 

Drone opnames bedrijf met ARRI Alexa
ARRI Alexa drone opname bedrijf Nederland
Drone opnames met ARRI Alexa Drone bedrijf
Tom van Oijen en Kim Hoogervorst drone team
Snachts drone opnames maken

1800W DRONE LIGHTING

Naast de inzet van een Freefly Alta X of andere heavy-lift drone voor cinematografische opnames zetten wij deze drones ook in voor het vliegen van ons drone-lighting systeem. Dit is een 1800W LED lamp waarmee we unieke licht en schaduw effecten kunnen realiseren. Bekijk voor meer informatie en portfolio materiaal eens onze Drone-lighting pagina via onderstaande knop. 

gecertificeerde LED drone lighting team
Gecertificeerde LED drone

Kiwi HEAVY-Lift portfolio

Bij Kiwi Aerial Shots werken we al bijna 10 jaar met heavy-lift drones zoals voor de grotere film-producties. Onderstaand zie je enkele van onze portfolio items waarvoor we met een ARRI of RED camera setup gevlogen hebben. Bekijk onze portfolio pagina voor meer content of neem contact met ons op om jouw eigen video productie voor te leggen. Wij kunnen je dan meer vertellen over de mogelijkheden afhankelijk van de exacte wensen van de DoP en of regisseur.  

Video afspelen

FORD Mustang commercial: gevlogen met onze Kiwi heavy-lift drone.

Video afspelen

CHAPTER ONE, wereldwijde opnames met één van onze eerste zelfbouw drones

Video afspelen over Drone commercial

MITSUBISHI commercial gefilmd met een RED MONSTRO camera setup.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN HEAVY-LIFT DRONE BEDRIJF

Laat het ons weten als jij met een heavy-lift drone een cinema camera setup wilt vliegen. Wij hebben de apparatuur, de ervaring en certificering om professionele luchtopnames voor jouw video productie te realiseren. Bekijk onze website via onderstaande knop of neem direct contact op.