DRone shoot Mitsubishi

vierdaagse drone shoot in spanje

INLEIDING

Begin 2018 werden we door productiehuis Borisch gevraagd mee te gaan om de drone opnames te realiseren voor deze Mitsubishi commercial. Een uitdagend project op afgelegen plekken waarbij de aanvraag bij ons pas twee weken voor de shoot binnenkwam. We hebben in het verleden veel met Venture Collective  samengewerkt en wisten dus dat dit een sterke productie ging worden waarvoor we fantastische drone shots zouden kunnen bijdragen. 

Kiwi drone-productie

De drone die we voor deze shoot wilde inzetten is onze X8 heavy lifter. Door deze drone in te zetten konden we met onze RED Raven camera vliegen waardoor de luchtopnames goed zouden aansluiten met de rest van de opnames. Naast de X8 Drone, de RED raven en onze Ronin MX hadden we ook onze KIWI LED light meegenomen. Een kleine compacte lamp met een lichtopbrengst van 1800W. Enorm handig als er op afgelegen locaties een grote lichtopbrengst nodig is. Normaal moet er voor soortgelijke opbrengsten een zware aggregaat en onhandige ARRI 10KW lamp worden meegrbacht. Deze apparatuur met alle bijbehorende accu’s, gereedschap en lenzen zorgde ervoor dat we met Kiwi me met meer dan 8 grote Peli cases naar Spanje mochten vertrekken. 

Vorige slide
Volgende slide

LOCATIE SCOUT EN RECCE​

De locatie van de shoot was Spanje. We bevonden ons in het zuid oosten nabij Granada. Hier vind je mooie grootse landschappen, verlaten wegen en door het geluk met het weer hadden we fantastische luchten. Onderdeel van de productie was ook een Spaans drone team dat de lokale omgeving en nationale drone regelgeving goed kende. Na aankomst bij ons onderkomen hadden we de volgende dag een recce waarbij we er toch ook wel achterkwamen dat er nog enkele nieuwe locaties gescout moesten worden. Niet alles was even geschikt om de perfecte drone shots te draaien maar gelukkig was er nog een dag de tijd om deze te vinden. 

Drone shoot location

HET productie team

Het concept en de uitwerking van de video lag in handen van Borish en Venture collective. Een bedrijf van Tomas van Harten (DOP) en Jurian Grevett (regie). De productie van de shoot was opgezet en werd ook op locatie geleid door productieleidster Marjolein van Aarten. Zoals bij iedere productie waren er ook nu weer tot op het laatste moment onzekerheden over van alles maar als iemand dat kan oplossen is het Marjolein wel. Verder waren we op locatie met een team van zo’n 25 man aan modellen, stylistes, fotograven. assistentes, fixers etc.

Drone opnames Spanje car commercial

SPECIAL EFFECT

Zoals in de uiteindelijke video te is zit er ook een special effect in verwerkt. Ook deze hebben we met Kiwi gemaakt in onze werkplaats in Amsterdam Noord. De vlam die je ziet is de ontsteking van de SUV motor en geeft een agressief gevoel aan het opstarten van de Mitsubishi. Uiteraard zal je nooit zo’n gele vlam in je motor zien want dan weet je zeker dat je auto niet lekker loopt. Een gele vlam staat namelijk voor een onvolledige ontbranding, iets wat je wilt voorkomen. Voor de commercial was de vlam en het shot echter perfect en gad deze precies het gevoel dat ze zochten voor de video.

special effect

INFORMATIE EN CONTACT

Wil je meer informatie over de drone services die we met Kiwi Aerial Shots aanbieden dan kan dat via onderstaande contactgegevens of onderstaand contactformulier. Verder kan je op onze site uiteraard meer informatie vinden over ons team en ons portfolio. Voor meer informatie over de apparatuur waarmee we werken kijk je op onze techniek pagina. Voor meer informatie over de lichtgewicht KIWI LED lamp kijk je op de DRONE LED LAMP pagina en check onze Techniek pagina voor meer informatie over de custom mogelijkheden die we te bieden hebben op het gebied van special effects en film producties.