360 VR luchtopnames IN NEDERLAND

360 VR luchtopnames met een Drone of helikopteR

Kiwi Aerial Shots is het luchtopname bedrijf voor jouw 360 VR opnames van Amsterdam. Wij maken VR luchtopnames voor bedrijfsfilms, en attactieparken, voor online gebruik en beurzen.Wij hebben al vele 360 graden luchtopnames producties gedraaid in binnen en buitenland. Dit doen we met een 360 graden camera waarmee we tot 11K beeldmateriaal kunnen schieten. Deze beelden maken we veelal van onder onze drones maar kunnen we ook vanuit een helikopter maken. De keuze voor een drone of helikopter heeft te maken van de gewenste locatie, de vluchtlijn en hoogte van de opnames. Neem contact met ons op via de contactpagina of het formulier onderaan de pagina voor jouw professionele 360 VR luchtopnames!

"13 JAAR VR ERVARING VOOR BEDRIJFSFILMS EN GROTE ATTRACTIEPARKEN"

Video afspelen over 360 VR drone portfolio
Video afspelen

ONZE 360 VR camera's

Afhankelijk van de resolutie die tijden de productie gehanteerd wordt bepalen we  welke VR camera we inzetten. Een zwaardere camera zoals de Insta 360 TITAN of de Insta 360 pro 2 betekent ook dat we met een grotere drone moeten vliegen zoals onze DJI Matrice600 drone. Voor kleinere camera’s zoals de GoPro Fusion 360 gebruiken we onze DJI Inspire 2 drones.

Terwijl we deze blog opstellen zijn we met Kiwi Aerial Shots ook druk bezig om een 360 graden setup te maken waarbij we meerdere RED KOMODO camara’s gebruiken. Dit zal echter enkele maanden duren om te bouwen maar als deze af is ook geweldig hoge resolutie VR beelden opleveren. 

huren Insta 360 Titan

WAT ER BIJ 360 VR LUCHTOPNAMES KOMT KIJKEN

Als je een drone inzet voor 360 graden opnames zijn er een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Zo is er afstand nodig tussen de drone en de camera. Dit zorgt ervoor dat de drone een zo’n klein mogelijk oppervlak in het uiteindelijk beeldmateriaal inneemt en er dus vrij eenvoudig in de post-productie uitgepoetst kan worden. In de montage kunnen we dan een andere stuk lucht plaatsen op de plek waar de drone zat (Sky-replacement) zodat het net lijkt alsof de camera vrij van alles is. 

Voor indoor 360-graden opnames is het toepassen van Sky-replacement geen optie aangezien een plafond vee complexer is dan een blauwe lucht. Dit kan echter wel verholpen worden door ook aan de bovenkant van de drone een extra camera te plaatsen of de 360 VR opnames niet met een drone maar op onze RC-buggy te monteren. Meer hierover lees je op onze 360VR pagina

360 graden van onder de helikopter

Het maken van 360 graden opnames van onder de helikopter is nog net even iets lastiger dan van onder een drone. De inzet van de helikopter brengt echter ook veel voordelen! Zo kunenn we veel hoger vliegen als met een drone en veel langere vluchtlijnen maken. Wij hebben de helikopter al meerdere malen ingezet voor onze 360 opnames. Twee maal was dit voor een grote attractie waarbij de kijker zich in een luchtballon waande. De hoogte en vluchtlijnen van de luchtballon waren enkel door middel van een helikopter na te bootsen. Wat de inzet van een helikopter bij 360-VR opnames lastiger maakt is de vibratie die de helikopter met zich meebrengt. Met een zelfgemaakte camera rig en enkele inventieve oplossingen is het ons nu gelukt om trillingsvrije 360 VR helikopteropnames te maken. 

360 graden drone opnames laten maken
Helikopter team met Wieger
360 VR luchtopnames

"INFORMATIE EN CONTACT VOOR JOUW 360 VR PRODUCTIE MET DRONES OF HELIKOPTER"

Wil je meer informatie over de 360 graden VR luchtopname mogelijkheden die we met Kiwi Aerial Shots aanbieden dan kan dat via onderstaande contactgegevens of ons contactformulier. Op onze 360 graden VR service pagina is nog meer te lezen over dit onderwerp en de mogelijkheden die we met Kiwi aanbieden. 

Contactformulier