360 graden VR luchtopnames

11K luchtopnames met een Drone of helikopter

NEEM CONTACT op VOOR 360 graden luchtopnames

Heb je interesse in het laten maken van 360-graden drone opnames, of ben je opzoek naar VR beelden vanonder een helikopter? Neem contact met ons op en wij kunnen je adviseren over alle mogelijkheden en pakken deze specialistische video productie graag voor je op!

INLEIDING

In het verleden hebben we met Kiwi Aerial Shots al vele 360 graden luchtopnames geschoten. Dit doen we met een 360 graden camera waarmee we tot 11K beeldmateriaal kunnen schieten. Deze beelden maken we veelal van onder onze drones maar kunnen we ook vanuit een helikopter maken.  Dit heeft te maken van de gewenste locatie en hoogte van de opnames. Tijden onze laatste shoot begin november 2018 hebben we 360 graden beelden vanuit de helikopter gemaakt. Dit hebben we met onze Insta 360 pro 2 gedaan waarmee we boven en in de omgeving van Amsterdam fantastische opnames hebben geschoten.

Video afspelen

360 graden camera's

Afhankelijk van de resolutie die tijden de productie gehanteerd wordt bepalen we  welke VR camera we inzetten. Een zwaardere camera zoals de Insta 360 TITAN of de Insta 360 pro 2 betekent ook dat we met een grotere drone moeten vliegen zoals onze DJI Matrice600 drone. Voor kleinere camera’s zoals de GoPro Fusion 360 gebruiken we onze DJI Inspire 2 drones.

Terwijl we deze blog opstellen zijn we met Kiwi Aerial Shots ook druk bezig om een 360 graden setup te maken waarbij we meerdere RED camare’s gebruiken. Dit zal echter enkele maanden duren om te bouwen maar als deze af is ook geweldig hoge resolutie VR beelden opleveren. 

huren Insta 360 Titan

Waar je aan moet denken

Als je een drone inzet voor 360 graden opnames zijn er een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Zo is er een lange paal nodig tussen de drone en de camera. Dit zorgt er voor dat de drone een zo’n klein mogelijk oppervlak in het uiteindelijk beeldmateriaal inneemt en er in de post-productie uitgepoetst kan worden. In de montage kunnen we dan een andere stuk lucht plaatsen op de plek waar de drone zat (Sky-replacement) zodat het net lijkt alsof de camera vrij van alles is. 

Voor indoor 360graden opnames gelden weer andere problemen dan bij een bewolkte of juist strak blauwe lucht. Het toepassen van Sky-replacement is geen optie aangezien het perspectief ten opzichte van de camera onmogelijk in te vullen is in de montage. Dit echter wel verholpen worden door ook aan de bovenkant van de drone een extra camera te plaatsen. Deze moet dan in sync draaien met de camera aan de onderkant en ook in de bewegingen van de camera synchroon staan. Alsnog zal het stitchen van de twee verschillende camera’s net wat lastiger zijn doordat ze net even een ander perspectief hebben op de omgeving.

360 vr drone opnames met TITAN camera

360 graden van onder de helikopter

Het maken van 360 graden opnames van onder de helikopter is nog net even iets lastiger dan van onder een drone. het voordeel is echter dat we ook boven plaatsen als Amsterdam en Rotterdam 360 graden VR luchtopnames mogen maken en dat we daarnaast hook veel hoger kunnen vliegen dan een drone. Wat het lastiger maakt is de vibratie die de helikopter met zich meebrengt en het monteren van de camera. Met een zelfgemaakte camera rig en enkele inventieve oplossingen is het ons nu gelukt om trillingsvrije 360 graden VR helikopteropnames te maken. 

360 graden VR helikopter team

360 post-productie, geduld...

Doordat de 360 graden content door meerdere camera’s in hoge resolutie geschoten wordt is het voor veel computers erg zwaar om de beelden te stichten en stabiliseren.  Voor deze werkzaamheden is een enorm snelle processor en grafische kaart nodig en dan nog zal het enkele dagen in beslag kunnen nemen om non stop materiaal te verwerken. Dit is wel iets dat we met Kiwi Aerial Shots aanbieden.

360 VR luchtopnames van Amsterdam

INFORMATIE EN CONTACT

Wil je meer informatie over de 360 graden VR luchtopname mogelijkheden die we met Kiwi Aerial Shots aanbieden dan kan dat via onderstaande contactgegevens of ons contactformulier. Op onze 360 graden VR service pagina is nog meer te lezen over dit onderwerp en de mogelijkheden die we met Kiwi aanbieden.