REDBULL F1 - DRONE OPNAMES

BEHIND THE SCENES - F1 COMMERCIAL SPA 2022

NEEM CONTACT op VOOR PROFESSIONELE DRONE opnames

Laat het ons weten als je opzoek bent naar een volledig gecertificeerd drone bedrijf dat professionele dronevluchten kan uitvoeren met grote producties. Je kan ons altijd bellen voor vragen of bekijk eerst eens de rest van onze website voor meer informatie over onze services voor het vliegen met een ARRI, RED of DJI camera.

KIWI & RED BULL

Dit jaar mochten we meewerken aan de film productie van de RedBull promotie video voor de Formule 1 race op Spa Francorchamps. Deze video was in samenwerking met Max Verstappen nadat eerder dat jaar ook een RedBull promotie video was uitgekomen voor de Formule 1 race in Miami met Sergio Perez. De filmproductie van deze video voor Spa lag in handen van Maganta film uit Amsterdam. Dit productiehuis heeft al vele succcesvolle RedBull producties neergezet en via hun vaste drone piloot Pim Dijkman zijn wij er bij betrokken om samen met hem de drone opnames te realiseren. 

 

Onderstaand de behind the scenes video waarin de gehele productie langskomt en ook goed wordt laten zien wat voor een complexe productie dit was. Veel verschillende camera teams, een Formule 1 auto die door een mijn moet rijden, explosies, helicopters, verschillende drones en dat alles in slechts enkele dagen waarin er zeer weinig ruimte was voor falen. 

Drone team met helikopter

BEHIND THE SCENE: FROM SIM TO REALITY

Behind the scenes video van RedBull – From Sim to Reality

Voor de drone opnames van deze shoot is gebruik gemaakt van twee drone teams. Een drone team voor de FPV drone opnames die vloog met een Black Magic Pocket 4K camera setup en een team dat vloog met de DJI Inspire 2 drone met een DJI Zenmuse X7 camera. De drone opnames van de Inspire zijn zowel in de eind video gebruikt (onder aan de pagina te vinden) als in de Behind te scenes video hierboven. Hieronder zie je enkele foto’s van film productie onder leiding van Magenta film Amsterdam.

Regie: Arno Stols

Executive Producer: Marc Bodeman

Lead Producer: Niels van Boheemen

DoP: Remko Schnorr

First AD: Jurriaan Rohde

Camera team op set met Max verstappen
Inspire 2 drone team
ARRI Drone opnames bij RedBull Formule 1
Magenta film producties, scene briefing
Opname leider Jurriaan Rohde met producer Marc Bodeman
RedBull team voor drone shots in Belgie

HET RESULTAAT

Het Eindresultaat is een bijna 7 minuten durende actie video waarin Max verstappen maximaal wordt uitgedaagd in zijn RB7 formule 1 auto. Check deze video hieronder en voor meer informatie en quotes van Max verstappen en het team, check de RedBull website: Redbull NL/BE From Sim to Reality

Film director Arno Stols
Drone camera operator Tom van Oijen
Drone opnames bij Formule 1 team in België