Livestream Drone opnames

Professionele live luchtopnames
voor TV of jouw online kanaal

Met livestream drone opnames kunnen we live HD beelden op ieder gewenst online platform doorzetten. Dit kan als onderdeel van een grotere livestream productie, of als zelfstandige drone productie met enkel professionele luchtopnames waarbij we met één of meerdere drones de livestream invullen. Neem direct contact met ons op als je vragen hebt over onze livestream drone services. 

Video afspelen over Livestream drone opnames Rotterdam

Livestream MET droneS

Het opzetten van een livestream service met drones is net even anders dan bij een reguliere livestream video productie. Dit heeft vooral te maken met de vliegtijd van de drones. Zo hebben de drones een beperkte accuduur waardoor we tussentijds moeten landen. Bij een wat langere livestream betekent dit dat er geschakeld moet worden naar een andere camera. Dit gebeurt doormiddel van een switchboard die aangestuurd wordt door één van de regisseurs. Dit schakelen kan naar een reguliere camera of een andere drone die zojuist is opgestegen. Als er minder dynamische drone shots nodig zijn zou er ook voor gekozen kunnen worden om met een zogenaamde kabel of tetter drone te werken. Deze drone wordt gevoed vanaf de grond en kan zo uren in de lucht blijven. Het nadeel van een kabel drone is de beperking in vluchtlijnen die we kunnen maken en dus is dit enkel geschikt bij specifieke livestream producties. 

Livestream schakelboard

beeld, audio & livestream
TECHNIEK

De beelden die we doorsturen kunnen zowel via SDI als HDMI doorgestuurd worden. De beelden zijn HD in 1080p.  De techniek die we bij een drone livestream gebruiken is in weze verder niet anders dan bij een reguliere livestream. We werken met een switchboard met maximaal 8 kanalen om van camera en kanaal te schakelen en kunnen de main output naar ieder gewenst online platform doorzetten. Doordat we zeer waarschijnlijk ergens outdoor aan het werk zijn en niet in de studio werken moeten we van te voren bekijken of het 4G bereik op locatie sterk genoeg voor een livestream. We sturen de stream over verschillende netwerken zodat we altijd bereik kunnen garanderen mocht er niet met een satellietwagen gewerkt kunnen worden. 

Naast de livestream video beelden van de drones en eventuele reguliere camera’s kunnen we ook een audio kanaal aansturen. De audio kan ingevuld worden door bijvoorbeeld een live verslaggever/ commentator maar ook door een vooraf opgenomen audio bestand. Verder kunnen er ook items als logo’s, animaties, titelbalken tijdens de livestream in beeld brengen.

CONTACT

Neem contact met ons op voor al je vragen over het opzetten van een livestream met drone opnames. We horen graag wat je wensen en ideeën zijn en bekijken vanaf daar hoe onze livestream drone services daar het beste op kunnen aansluiten. Lees meer over onze drone opname mogelijkheden op onze Drone Service pagina of neem contact op via de contactpagina.

Volg ons op Instagram: