Livestream Drone opnames

JARENLANGE ERVARING MET DRONES VOOR TV BROADCAST of online kanaal

Met livestream drone opnames kunnen we live drone beelden op ieder gewenst platform doorzetten. Dit kan als onderdeel van een grotere livestream productie voor Televisie, of voor een kleinere livestream productie bij bijvoorbeeld een online of bedrijfsevent. Wij hebben al bij meerdere grote events onze drones voor livestreams ingezet waaronder in samenwerking met de NOS, EMG, NEP en Frame Freaks. Neem direct contact met ons op als je vragen hebt over onze livestream drone services. 

"LIVESTREAM ERVARING VOOR DE NOS EN DIVERSE ONLINE STREAMS"

Video afspelen over Livestream drone opnames Rotterdam

Livestream MET droneS

WORKFLOW | ESTABLISHING SHOTS| DE ACTIE KUNNEN VOLGEN

Het opzetten van een livestream service met drones is net even anders dan bij een reguliere livestream video productie. Dit heeft vooral te maken met de vliegtijd van de drones. Zo hebben de drones een beperkte accuduur waardoor we tussentijds moeten landen. Bij een wat langere livestream betekent dit dat er geschakeld moet worden naar een andere camera. Dit gebeurt doormiddel van een switchboard die aangestuurd wordt door één van de regisseurs. Dit schakelen kan naar een reguliere camera of een andere drone die zojuist is opgestegen. Als er minder dynamische drone shots nodig zijn zou er ook voor gekozen kunnen worden om met een zogenaamde kabel of tetter drone te werken. Deze drone wordt gevoed vanaf de grond en kan zo uren in de lucht blijven. Het nadeel van een kabel drone is de beperking in vluchtlijnen die we kunnen maken en dus is dit enkel geschikt bij specifieke livestream producties. Juist het feit dat een drone mooie lange establishing shots kan geven en op hoge snelheid kan meevliegen met de actie maakt het een onmisbare tool voor menige livestream productie.

Livestream drone partners Kiwi

NEEM CONTACT OP VOOR LIVESTREAM DRONE OPNAMES

Je kan ons altijd mailen of bellen met al je vragen over de mogelijkheden van livestream drone opnames. Onze contactgegevens vind je in de footer van deze site of op onze contactpagina. Je kan ook eenvoudig een bericht sturen via het contactformulier en we komen vandaag nog bij je terug!

DE BESTE LIVESTREAM DRONE

DJI INSPIRE 3 | LANGE ACCU TIJD | VERSCHILLENDE LENZEN

De drone die wij veelal inzetten voor de livestream drone opnames is onze DJI Inspire 3. Wij hebben hier meerdere drones van voor wanneer er vanuit meerdere camera standpunten gefilmd moet worden of wanneer er een soepele overgang moet zijn en altijd een luchtopname beeld aangeboden moet kunnen worden. Wanneer we met twee drone teams werken kan er namelijk altijd een drone de lucht in als het andere team een accu of lens moet wisselen. Het mooie van de Inspire 3 drone is dat deze een accutijd van zo’n 20 a 25 minuten heeft en wij met verschillende lenzen kunnen werken. Bij de livestream drone opnames die wij voor de NOS bij de European para Championchips hebben uitgevoerd hebben wij bijvoorbeeld veel lange lens shots kunnen maken van de racefietsers. Met de bomen op de voorgrond gaf dit enorm veel snelheid in het beeld. 

"OOK MET KLEINE FPV DRONES MAKEN WE LIVESTREAM OPNAMES MIDDEN IN DE ACTIE"

Naast de Inspire 3 kunnen we ook een kleine FPV drone inzetten voor livestream opnames. Op onze FPV drones zit namelijk een kleine DJI 03 Air unit camera die een mooi HD signaal kan doorgeven aan het schakelbord. Het voordeel van deze kleine FPV drones is dat ze zich midden in de actie kunnen begeven, anders dan de Inspire 3 drone die meer een bovenaanzicht geeft. De inzet van deze kleine drones werd vooral bekend nadat het WK veldrijden in februari 2023 hiermee vastgelegd werd. Tijdens de European para Championchips hebben wij ook deze FPV drones ingezet bij de NOS livestream en wel tijdens de Estafette relay op de Westerkade. 

Livestream schakelboard
Livestream drone opname bedrijf

"VOLLEDIG GECERTIFICEERD EN VERZEKERD DRONE BEDRIJF UIT AMSTERDAM"

DRONE livestream
TECHNIEK & VEILIGHEID

De beelden die we doorsturen kunnen zowel via SDI als HDMI doorgestuurd worden. De beelden zijn HD in 1080p. De techniek die bij een drone livestream gebruikt wordt is in weze verder niet anders dan bij een livestream met reguliere camera’s. Zo hebben wij op onze drone controlers een HDMI output die wij indien gewenst doormiddel van een BlackMagic micro converter (3g/ 12g) omzetten naar een SDI signaal. Doormiddel van een porto, liefst een type waarbij wij geen handen nodig hebben, kunnen wij met de regie kamer communiceren over wanneer wij live zijn. Deze communicatie moet tweezijdig zijn aangezien onze drone teams ook moeten kunnen aangeven wanneer zij een landing moeten maken om bijvoorbeeld een accu of lens wissel te doen. Een tweede drone team zou dit gat eventueel kunnen vullen. Ook met de audio moet er rekening gehouden worden bij de inzet van drones. Drones maken helaas nog steeds aardig wat geluid en afhankelijk van de locatie en wind moeten we als dit belangrijk is van te voren checken hoeveel invloed de drone op de audio heeft. 

Ook de landingsplek van de drone is belangrijk. Deze moet op een veilige, afgezette locatie zijn met enige afstand tot mensen. Tevens moet er een noodlandingsplek aangewezen worden mocht de drone niet naar de MAIN landingslocatie kunnen vliegen. Ook tijdens de vlucht moeten wij in de basis enige afstand tot mensenmenigte houden. Enkel wanneer iedereen op locatie op de hoogte is avn de drone, toestemming heeft gegeven en gebriefd is en dus echt onderdeel van de productie is kunnen wij boven mensen vliegen. Echter blijft dit een inschatting aan onze kant hoe veilig dit daadwerkelijk is en in de basis houden we dus liever ten alle tijden afstand van mensenmenigte.

JOUW LIVESTREAM MET PROFESSIONELE DRONE OPNAMES

Neem contact met ons op voor al je vragen over het opzetten van een livestream met drone opnames. We horen graag wat je wensen en ideeën zijn en bekijken vanaf daar hoe onze livestream drone services daar het beste op kunnen aansluiten. Lees meer over onze drone opname mogelijkheden op onze Drone Service pagina of neem contact op via de contactpagina.

Volg ons op Instagram: